logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Robin Hood 2: Plunderen, Paintballen en Losgeslagen zebra’s

Robin Hood is een legende, dat al honderden jaren in Engeland wordt verteld. Het is een barmhartige en aardige dief, die stal van de rijken om het te geven aan de armen. Hij had een heel team om zich heen verzameld, de Merry Men. Wil je wel geloven dat de eerste geschreven bron over Robin Hood al uit 1377 stamt? En nog altijd spreekt de legende tot de verbeelding. Tal van films worden over hem gemaakt, maar ook tekenfilms… en boeken. Soms met een modern tintje, zoals de versie van Robert Muchamore, die Robin Hood in de huidige tijd plaatst met nieuwslezers, internet, beveiligde kastelen die inmiddels een 5-sterrenhotel zijn en nog veel meer. Grappig is wel dat hij de namen uit de oude legende, zoals Marian en John. Zelfs Friar Tuck (Broeder Tuck) heeft een rol gekregen als het pubermeisje Freya Tuck. Zo wordt er heel wat gegeoocheld met namen en personages!

Vluchteling in opstand

Robin Hood 2: Plunderen, Paintballen en Losgeslagen zebra’s is een direct vervolg op het eerste deel. Het is dan ook zeker de moeite waard om met dat deel te beginnen. Het einde daarvan vormt namelijk de basis voor het eerste deel. In het eerste boek schoot Robin Hood namelijk een pijl door de elede delen van de crimineel Guy Gisborne. Die heeft dan ook een prijs van £ 100.000 op het hoofd van Robin Hood gezet. Iedereen ter wereld is dan ook op zoek naar hem, hoewel veel mensen Robin nog altijd zien als een echte held. Robin houdt zich schuil in een groot verlaten winkelcentrum in Sherwood Forest, wat een toevluchtsoord is voor iedereen die een schuilplek zoekt. Terwijl iedereen zijn best doet om Robin van het gevaar weg te houden, is de jonge rebel vastberaden terug te vechten. Hij bedenkt een riskante overval, een plan om computers te hacken in Kasteel Sherwood en een gewaagde bestorming met paintballgeweren en rookbommen.

Lezen maar!

Op de kaft van Robin Hood staat in een mooi predikaat Ook voor de niet-lezer, maar dat ligt echt wel aan de reden waarom je niet leest. Heb je moeite met lezen of verlies je snel het overzicht, dan is dit boek waarschijnlijk toch best pittig. Het heeft een enorm tempo en wisselt telkens tussen Robin Hoor en zijn broer John. Bovendien is het taalgebruik ook niet het meest eenvoudige, waardoor je niet alles zult meekrijgen. Lange zinnen, ingewikkelde woorden: het is niet het meest eenvoudige boek om te lezen. Lees je normaal gesproken niet omdat je lezen saai vinden, dan heb je bij Robin Hood een grote kans dat je van het begin tot het eind in de ban bent van een spannend avontuur. Er zit een ongelofelijk tempo in het verhaal. Robin is een herkenbare puber, die houdt van gadgets en hacken, gamen en lanterfanten. Zijn bijzondere avonturen in Sherwood zijn een schot in de roos!


Ga direct naar Robin Hood 2: Plunderen, Paintballen en losgeslagen zebra’s op BOL.com.

Recensie over Robin Hood 2: Plunderen, Paintballen en losgeslagen zebra’s

Qua stijl en idee past deze reeks over Robin Hood perfect in het straatje van de mythologische verhalen over bijvoorbeeld Percy Jackson of De Beproevingen van Apollo. Het is vlot, chaotisch en zit vol grapjes. En hoewel dit boek het qua diepgang niet red bij de boeken van Rick Riordan, is het zeker de moeite waard om ze op te pakken als je in bent voor een te gek avontuur in een bizar avontuur. De geschiedenis van Robin Hood wordt op een wonderbaarlijke wijze vertaald naar de moderne tijd. De humor zit dik in orde, de puberstreken van Robin zijn geweldig en ik vraag me nog altijd af wat er speelt tussen Robin en Marian… maar daar zullen we vanzelf achter komen.

Score: 8


Informatie

Titel: Robin Hood 2: Plunderen, Paintballen en losgeslagen zebra’s
Auteur:
Uitgever: Billy Bones
Aantal pagina’s: 272
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 11 jaar
ISBN: 9789463850698
Prijs: 18.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.