logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Robbedoes door Christian Durieux: Pacific Palace

Robbedoes door Christian Durieux Pacific Palace

Je zou het niet zeggen, maar Robbedoes is drieëntachtig jaar oud. Nou ja – hij is 83 jaar geleden voor het eerst getekend en gebruikt in een stripverhaal. Sinds die tijd zijn er heel wat boeken met deze bellboy geschreven, waarbij deze bijzondere reeks misschien het meest opvallende is. Daarbij krijgen namelijk andere striptekenaars de kans om hun fantasie de vrije loop te laten met dit alom bekende karakter. Inmiddels is de 18e striptekenaar aan de beurt: Christian Durieux. Deze Franse figuur neemt je mee naar het Pafdific Palace, waar Robbedoes en Kwabbernoot werken als bedienden.

Robbedoes in het Pacific Palace

Het grappige is dat Robbedoes in dit boek zijn werk als piccolo weer uitoefent, wat hem uiteindelijk wel zijn kenmerkende kleding heeft opgeleverd. Hij trekt zelfs zijn tijdelijk werkeloze vriend Kwabbernoot mee om ook in het hotel werkzaam te zijn, hoewel Kwabbernoot er natuurlijk aan alle kantjes niets van bakt. Het album begint in een verlaten hotel. Het hele Pacific Palace is namelijk afgehuurd door de dictator Iliex Korda, die de hele wereld in zijn ban houdt. Kwabbernoot staat direct paraat: zijn journalistieke brein maakt overuren. Wat zal dit een geweldig verhaal opleveren!

Overgebleven personeel

De hoteleigenaar staat er op dat iedereen zijn of haar werk doet, alsof er niets aan de hand is. Met al die geheimzinnigheid én de aanwezigheid van de verleidelijke dochter van de dictator is dat – zeker voor Kwabbernoot – een fikse uitdaging. De twee vrienden cirkelen telkens om elkaar heen: Robbedoes met een bovennatuurlijk plichtsbesef om hem heen, Kwabbernoot met een wat egoïstischer doel voor ogen. Beiden hebben overigens een oogje op Elena, de dochter van de dictator, die zich al die aandacht maar wat graag laat welbevallen. De vraag is hoe haar vader en de lijfwachten hier tegenover staan? Ondertussen wordt Robbedoes in vertrouwen genomen door de hoteleigenaar, die hem wat geheime locaties laat zien en toont hoe je professionaliteit en zakelijkheid kunt waarborgen. Maar er is meer aan de hand dan alleen het bezoekje van de dictator… en Robbedoes wil weten wat!


Ga direct naar Robbedoes door Christian Durieux: Pacific Palace op BOL.com.

Recensie over Robbedoes door Christian Durieux: Pacific Palace

Je ziet dat de personages van Robbedoes en Kwabbernoot in ieder tijdperk en in iedere omgeving kunt plaatsen. De twee vrienden zijn zo divers, dat je er alle kanten mee op kunt! Ook hier zijn de zorgzame kwaliteiten van Robbedoes en de nieuwsgierigheid en hebberigheid van Kwabbernoot mooi uitgelicht. De bijzondere omgeving zorgen voor een spannend verhaal, dat je zeker zal boeien. De omgeving van het hotel is best bijzonder, de vormgeving past fraai bij het geschetste tijdsbeeld. Deze strip is wat duisterder en grimmiger dan de gangbare strips van Robbedoes, maar dat past prima bij het onderwerp.

Score: 8


Informatie

Titel: Robbedoes door Christian Durieux: Pacific Palace
Auteur:
Illustrator: Christian Durieux
Uitgever: Standaard uitgeverij
Aantal pagina’s: 64
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 12 jaar
ISBN: 9789031439072
Prijs: 10.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.