logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Roadtrip door Amerika

Ga jij binnenkort een roadtrip door Amerika maken of is dit een droom van jou? Een roadtrip door dit geweldige, veelzijdige land is onvergetelijk. Onderweg vind je nationale parken, overweldigende steden, stranden en nog veel meer. Lees hieronder alles wat jij moet weten over jouw roadtrip door Amerika of doe inspiratie op voor het regelen van jouw reis.

Routes

Voor een roadtrip door Amerika kun je kiezen uit verschillende routes. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor route 66, een van de bekendste routes ter wereld. Route 66 is een 4000 kilometer lange roadtrip die je meeneemt door maar liefst acht verschillende staten dwars door heel Amerika. Of ontdek de oostkust van Amerika, Californië, Florida of bijvoorbeeld Noordwest Amerika. elke route heeft zijn eigen kenmerken en is nog mooier dan de anderen. Kies dus vooral een route die aansluit bij jouw wensen en wat jij onderweg wilt zien. Ook de duur van jouw roadtrip is afhankelijk van welke route jij aflegt. Zo kun je de meeste routes in 2-3 weken doen, maar als je meer wilt zien onderweg of langer ergens wilt stoppen dan kun je het beste rekening houden met 4 weken. Een algemene regel is dat je het beste gemiddeld 200-300 kilometer per dag kunt rijden tijdens jouw roadtrip.

Tips

Als je een roadtrip wilt gaan maken is het belangrijk om rekening te houden met de volgende tips.

Huurauto

Als je wilt dat jouw roadtrip niet te duur wordt, is het belangrijk om een huurauto in de juiste klasse te kiezen. Ook moet je rekening houden met hoge brandstof kosten en de kosten voor parkeren in grote steden. Als je een auto met open dag wilt tijdens jouw roadtrip moet je er bovendien rekening mee houden dat dit meer brandstof verbruikt. Een goede autoverzekering afsluiten kan ook zorgen wegnemen tijdens jouw roadtrip. Met een autoverzekering zorg je er voor dat je verzekerd bent voor schade en pech onderweg. Hou bij jouw roadtrip ook rekening met tolwegen. Zorg er voor dat je muntgeld klaar hebt liggen in de auto of hier met jouw creditcard rekening mee houdt. Zorg voor jouw roadtrip ook voor een goede navigatie zodat je nooit verdwaald raakt en altijd de weg weet tijdens jouw trip. Als laatste kan de allerbeste muziek tijdens jouw roadtrip natuurlijk niet ontbreken!

Accommodatie

Het kan handig zijn om voor jouw reis al een aantal accommodaties te boeken op de drukke plekken, op deze manier ben je verzekerd van een goede slaapplek. Ook voor de eerste dag is het een aanrader om alvast jouw accommodatie te boeken. Voor de rest van jouw roadtrip kun je eenvoudig onderweg een motel of camping zoeken.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.