logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Road to freedom, Karel Emck

In het boek Road to Freedom omschrijft Karel Emck zijn zoektocht naar een subtiele droom: een werkweek van slechts vier uur, waarin hij genoeg verdient om te kunnen overleven. Het boek bestaat uit twee delen, waarin hij uit de doeken doet welke opties hij heeft moeten afwegen, maar ook hoe dat leven er uit kan zien. Karel maakte namelijk een lange rondreis door Amerika, waarbij hij zijn vier-urige werkweek in de praktijk bracht.

Op naar de vier-urige werkweek

Het lijkt een geweldige droom, in vier uur per week genoeg geld verdienen om te kunnen overleven. Het is een soort leven waar mensen echt van dromen – hoewel het natuurlijk niet voor iedereen is weggelegd. Toch kunnen veel (zelfstandig ondernemers) veel tijd vrijmaken door bepaalde taken efficiënter te doen en uit te besteden. In het eerste deel van het boek neemt Karel je mee door al die stappen, waarbij ook jij wordt aangemoedigd om te kijken naar al die losse taken en onderdelen. Daarbij moeten wel bepaalde gedachtegoeden worden losgelaten, want we leven nu eenmaal in een wereld waarin alles gecontroleerd en verzekerd moet worden. Door bepaalde zaken los te laten, krijg je ineens een aanzienlijk stuk meer vrijheid.

Rondreis

In het tweede deel van Road to Freedom lees je mee tijdens de rondreis die Karel maakte door Amerika. Daarin komt de vier-urige werkweek ook terug, maar minder dan ik had verwacht. Het zijn vaak anekdotes en gebeurtenissen die in zijn leven overkwamen, meer een soort reisverslag dan een verslag van deze nieuwe werkweek in de praktijk. Toch krijg je een beeld van hoe het leven er uit kan zien, waardoor je inderdaad de mogelijkheid krijgt om te reizen… mits je werkzaamheden het toelaten, natuurlijk. Karel had het geluk dat zijn werkveld toestaat dat er in een beperkt aantal uur veel verdiend kan worden. Een goudsmid zal hier minder succes in hebben.

Ga direct naar Road to freedom op BOL.com.


Recensie over Road to Freedom

Het klinkt ideaal, en dat zou het ook kunnen zijn. Road to Freedom vertelt over de weg die Karel Emck heeft gemaakt om van een fulltime baan terug te gaan naar een werkweek van vier uur, zonder al te veel in te leveren op zijn leefomstandigheden. In het boek lees je over zijn keuzemomenten, maar ook over de roadtrip die hij vervolgens maakte – een droom die voor hem werkelijkheid wordt, maar in dat tweede deel miste ik de nuttigheidsfactor. Bovendien moet je beseffen dat lang niet alle werkvelden geschikt zijn om terug te brengen naar vier uur!

Score: 6


Informatie

Road to Freedom,
Illustrator: nvt
Uitgever: Time-Lines.Nl B.V., 240 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789090306490. Prijs: 22.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.