logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Food nieuws: Ritter Sports Cacaoboerderij bestaat 10 jaar!

De vierkante chocoladerepen van Ritter Sport zijn een heerlijk compact genietmomentje voor jou alleen of om te delen. En dat delen staat stiekem best hoog in het vaandel, zo bewijst het tienjarige jubileum van de eigen cacaoboerderij van Ritter Sport. El Cacao bestaat tien jaar! Reden genoeg om stil te staan bij het familiebedrijf, de passie voor het maken van echt goede chocolade met respect voor mens en natuur en… we maken kennis met Don Choco!

Duurzame cacao als basis

Zoals meer merken strijd Ritter Sport voor meer eerlijkheid en transparantie in de chocolademarkt. Logisch dus dat alle Ritter Sport chocolade wordt gemaakt van 100% gecertificeerde cacao en het Rainforest Alliance label draagt. Dit internationale keurmerk zet zich in voor bescherming van natuurlijke ecosystemen met hoge biodiversiteit en voor betere sociale omstandigheden in de landbouw. Ritter Sport gaat echter veel verder dan enkel certificering. Openheid en transparantie in de keten van cacao staat voorop, net als oprechte betrokkenheid! Ritter Sport richt zich op langdurige samenwerkingen met cacaoboeren en coöperaties; ze werken als echte partners samen met de lokale bevolking, met wederzijds respect en met de wens om van elkaar te leren. In 2021 ondersteunde Ritter Sport zo’n 70% van de cacao-inkoop met lokale ontwikkelingsprogramma’s.

Fiesta: El Cacao is jarig!

Om nog meer controle te krijgen op de productie van cacao, startte Ritter Sport in 2012 met het unieke El Cacao: een eigen cacaoboerderij in het oosten van Nicaragua! Want door alle touwtjes zelf in handen te nemen, kun je ook echt 100% controle uitoefenen op de kwaliteit en duurzaamheid van je producten – en zorg dragen voor de beste omstandigheden voor de boeren. El Cacao is met 2500 hectare – zo’n 3500 voetbalvelden – een van de grootste cacaoboerderijen ter wereld. Op El Cacao werken zo’n 400 lokale medewerkers samen met Ritter Sport om elkaars kennis en kunde te delen. Ze hebben gekwalificeerde banen, krijgen vanzelfsprekend een eerlijk loon en hebben gratis toegang tot gezondheidszorg. En dat dus al tien jaar lang!

Op El Cacao woont zelfs een luiaard, die liefkozend Don Choco wordt genoemd. Luiaard Don Choco is een bekende en geliefde superster in El Cacao, waar hij tussen de bomen een mooi thuis heeft gevonden. Don Choco staat symbool voor Ritter Sport’s inzet voor mens en natuur.

Super goed om je even bewust te zijn van het feit dat er merken zijn die echt geven om hun omgeving, de toekomst en leefomstandigheden van mensen die voor hen werken. Ritter Sport is daarnaast ook nog eens super lekker… en door voor hen te kiezen, werk je dus eigenlijk ook mee aan een mooiere en betere wereld. Dus: welke Ritter Sport kies jij?

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.