logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Effectief de riolering ontstoppen doe je zo

Als jouw riolering verstopt is, wil je dat de verstopping snel wordt verholpen. Veel mensen kiezen er daarom voor om zelf te starten met de ontstopping. Ze investeren in ontstoppingsmiddelen en gaan aan de slag. Dit betreft een begrijpelijke, maar niet altijd handige reactie. Voor het effectief ontstoppen van de riolering is kennis en goed materieel vereist. Beschik je hier niet over? Dan kun je beter de rioolspecialist de klus laten klaren.

Zo ontstaat een verstopping

Een riolering krijgt door de tijd heen heel wat te verduren. Het betreft letterlijk het afvoerputje van jouw woning. Het afvalwater van alle sanitaire voorzieningen in huis komt hier op uit. Het is dan ook niet gek dat er een keer een verstopping ontstaat. Echter, in veel gevallen kunnen verstoppingen wel worden voorkomen. Om een verstopping te kunnen voorkomen, moet je weten hoe een verstopping ontstaat. Een verstopping kan meerdere oorzaken hebben. Maar vaststaat dat het deponeren van bepaalde materialen in de riolering verstoppingen veroorzaakt. Je moet hierbij denken aan chemische middelen, etensresten, bouwafval, maandverband en grote hoeveelheden toiletpapier. De riolering is hier niet tegen bestand waardoor er verstoppingen ontstaan. Ben dus oplettend met hetgeen je deponeert in de riolering.

Dit kun je zelf doen

Wanneer je kampt met een grote verstopping is het altijd verstandig om een rioolspecialist in te schakelen. Zo weet je ten minste zeker dat de verstopping snel en goed verholpen wordt. Maar bij kleine verstoppingen kun je in sommige gevallen ook zelf de verstopping verhelpen. Je kunt uiteraard gebruik maken van de bekende rubberen ontstopper. Maar als dit niet blijkt te werken heb je nog een andere optie. Je kunt een soda- of azijnoplossing met heet water door de riolering spoelen. Is kalkaanslag de veroorzaker van jouw verstopping? Dan zal de verstopping met dit middel verdwijnen. Heeft ook deze methode niet geholpen? Dan staan de rioolspecialisten van Rioolprobleemkwijt voor je klaar om jou van de verstopping af te helpen.

Overige rioolwerkzaamheden laten uitvoeren

De rioolspecialist is dé uitgewezen persoon om in te schakelen bij rioolproblemen. Geen verstopping is voor de rioolspecialist te gek. Van een verstopte afvoer in de keuken tot een toilet waarbij het water omhoog borrelt. Dankzij uitgebreide kennis, ervaring en goed materieel kan de rioolspecialist alle rioolproblemen vakkundig oplossen. Maar niet alleen bij verstoppingen kun je de rioolspecialist inschakelen. Ook voor overige rioolwerkzaamheden kun je een beroep doen op de rioolspecialist. Wil je jouw riolering bijvoorbeeld laten onderhouden? Of dient er een compleet nieuwe riolering te worden aangelegd? Schakel dan de rioolspecialist in voor het uitvoeren van dit stukje vakmanschap.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.