logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Ring Video Doorbell Plus


Ring blijft stevig ontwikkelen en komt regelmatig met nieuwe modellen voor hun bestaande producten. De nieuwste toevoeging is de Ring Battery Doorbell Plus (179 euro). Zoals je in ons vergelijk tussen de Ring deurbellen kunt lezen, is dit het meest geavanceerde model tot nu toe. Maar heeft hij beperkingen? En is dit echt de ultieme slimme deurbel? Dat gaan we uitzoeken!

Specificaties

Laten we beginnen met een kort overzicht van de specificaties. De grootste verbetering van deze de Ring Battery Doorbell Plus is wel dat hij een grotere kijkhoek heeft, waardoor je de persoon voor de deur van kop tot teen in beeld kunt krijgen. De deurbel biedt een breder beeld met een hogere resolutie (1536p) dan zijn voorganger. Hij beschikt over vertrouwde functies zoals nachtzicht in kleur en intelligente bewegingsdetectie, maar niet meer over de preroll-functie, die enkel was voorbehouden aan de Ring Doorbell 4. Een andere verandering ten opzichte van de Ring Video Doorbell 4 is dat het nieuwe model enkel wifi gebruikt op 2,4gHz, terwijl zijn voorganger ook op 5GHz werkt.

Bekend ontwerp

Het typeert Ring eigenlijk wel dat ze het ontwerp nauwelijks hebben aangepast in al die jaren. Dat maakt het upgraden naar een nieuw model wel zo eenvoudig (je kunt dezelfde basisplaat gebruiken), maar soms wil je ook wel even tonen dat je een nieuwe deurbel aan de gevel hebt hangen, toch? Waarom dan niet dezelfde boorgaten gebruiken, maar wel een ander ontwerpje? Nu kun je natuurlijk wel al je frontfaces blijven gebruiken, zodat je met kerst, halloween en de zomer nog altijd een beetje extra sfeer aan je huis kunt toevoegen. Alle vertrouwde elementen zijn dus aanwezig: de camera bovenin (hoewel die iets groter is dan zijn voorganger), met een onderste helft met de blauw-oplichtende deurbelknop als je er op drukt. Onder dat kapje vind je de uitneembare accu, die je met een micro-USB kabel kunt opladen. In de doos vind je alle bevestigingsmaterialen, inclusief schroeven en pluggen voor montage in muren of op hout. Je kunt deze deurbel ook aansluiten op een bedrade deurbelaansluiting.

Breder beeld

De camera van de Ring Battery Doorbell Plus legt video vast met 1536p, wat een flinke spring is ten opzichte van de 1080p-resolutie van het vorige model. Het gezichtsveld is daarmee vergroot naar 150 graden (verticaal en horizontaal). Zo zie je bezoekers van links naar rechts, van top tot teen. De deurbel neemt ’s nachts kleurenvideo op als er voldoende omgevingslicht is, maar gebruikt anders twee infrarood-LED’s voor zwart-wit nachtzicht.

De Ring app

Alles werkt vanuit de Ring app, vanuit daar krijg je meldingen en kun je verschillende instellingen wijzigen. Zo zie je in de app de batterij- en signaalsterkte van de deurbel en de Wi-Fi-netwerken wijzigen (je kunt hem ook koppelen aan een optionele chime, mocht je dat willen). In het gedeelte Bewegingsinstellingen kun je aangepaste bewegingszones maken, de bewegingsgevoeligheid aanpassen, slimme waarschuwingen aanmaken en een pakketdetectiezone instellen. Je kunt zelfs een voorgeprogrammeerd bericht selecteren dat wordt afgespeeld wanneer iemand aanbelt, hoewel ik dat een vrij overdreven actie vind. Ten slotte kun je met de widget Apparaatinstellingen video-instellingen configureren (HDR, nachtzicht in kleur en opnamelengte), de frequentie van Snapshot Capture instellen om te zien wat er gebeurt tussen bewegingsgebeurtenissen, uitgebreide meldingen inschakelen en privacyzones configureren om de privacy van je buren te beschermen.

Ring Protect

Voor een optimaal gebruik van de Ring Battery Doorbell Plus heb je een Ring Protect-abonnement nodig. Zonder dat abonnement krijg je direct meldingen op je smartphone als er op de bel wordt gedrukt en kun je live beeld zien, maar heb je geen archief van eerdere gebeurtenissen en opnames. Een Ring Protect Basic-abonnement kost 3,99 euro per maand (of 39,99 euro per jaar) voor een camera. Naast 180 dagen opnames krijg je ook persoons- en pakketwaarschuwingen, momentopnames, uitgebreide meldingen en de mogelijkheid om filmpjes op te slaan en te delen. Voor 10 euro per maand kun je een onbeperkt aantal camera’s koppelen aan je Protect-account.

Zonne-energie

Een welkome aanvulling op je Ring deurbel is de Ring Solar Charger, ofwel de Ring Zonnelader die je simpelweg tussen je deurbel en je muur bevestigt. Heb je al een deurbel hangen? Dan moet je die dus eerst helemaal van de muur halen, om vervolgens het zonnepaneel te bevestigen en de deurbel daar weer op te schroeven. Vanaf dat moment heb je echt een zelfvoorzienend systeem dat ervoor zorgt dat je accu altijd is opgeladen… mits je 3-4 uur zon per dag op je panelen krijgt. Let wel op: er zijn twee modellen van het zonnepaneel. Er is een variant die enkel voor de Ring Video Doorbell 2 geschikt is en die je met een micro-USB aansluiting aan je deurbel koppelt. De andere modellen werken met een vorkklemmetje, dat je onder de oplaadschroeven op de achterkant van je deurbel kunt bevestigen. En ja, je kunt met de zonnelader nog altijd gebruikmaken van de wig, maar die bevestig je op de zonnelader. De zonnelader zelf kun je dus niet in een hoek zetten!


Ga direct naar Ring Battery Doorbell Plus op BOL.com.

Recensie over Ring Battery Doorbell Plus

De Ring Battery Doorbell Plus is een heerlijke slimme deurbel, die precies doet wat je ervan verwacht. Het grotere bereik zorgt voor scherpe opnames en dat je ook kunt zien wat er op grondniveau gebeurt. Dat is een prettige feature. Overdag heb je heldere en scherpe beelden, en ook de zwart-wit nachtclips zien er scherp. De installatie werkt snel en eenvoudig, het is een makkelijk systeem om mee te werken. Eigenlijk is het grootste nadeel dat het nog altijd niet compatible is met Google Assistent of Apple Home. Zoals bij vrijwel alle slimme deurbellen heb je een abonnement nodig om het maximale te halen uit het systeem.

Score: 8


Informatie

Ring Battery Doorbell Plus
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 179.99 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.