logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Ring Video Doorbell 3

Met de komst van steeds meer kunststof en aluminium kozijnen komt er een nieuwe uitdaging: waar laat je jouw deurbel? De markt voor draadloze deurbellen groeit daardoor als een malle, maar waarom zou je genoegen nemen met een simpele deurbel als je meteen kunt zorgen voor een extra stukje veiligheid en gemak? Al eerder schreven we over de Ring Video Doorbell 2, maar nu maken we weer een sprong voorwaarts met de nieuwe Ring Video Doorbell 3. De Pro-variant heeft bovendien een te gekke nieuwe functie.

Meer in beeld

Het probleem van de videodeurbel vond ik dat je eigenlijk te laat bent met al je acties. Je krijgt een signaaltje als iemand gedetecteerd wordt. Daarna pak je je telefoon, je moet ‘m unlocken en de app openen. De persoon in kwestie is dan alweer gevlogen of niet meer goed in beeld. Een gemiste kans, dus! De oplossing van Ring zit hem in Pre-roll, waarmee de Ring Video Doorbell 3 Plus je vier seconden laat zien voordat beweging wordt ontdekt. De techniek bestaat al een tijdje en heeft zijn waarde bewezen – maar het is geweldig dat Ring het nu in diens cameradeurbellen verwerkt. Bovendien lijkt Ring de enige videodeurbel te zijn die deze functie aanbied met een accugestuurde draadloze deurbel (of ik heb ergens een merk over het hoofd gezien)!

Wat is het verschil tussen de Ring Video Doorbell 3 en de Ring Video Doorbell 3 Plus

Een heel goede vraag! En in feite zijn de Ring Video Doorbell 3 (199 euro) en de Ring Video Doorbell 3 Plus (229 euro) nagenoeg identiek. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat de Plus de hierboven omschreven Pre-Roll-technologie heeft, die een videovoorbeeld van 4 seconden in zwart-wit met lage resolutie voor elke bewegingsgebeurtenis toevoegt. Een praktische upgrade van deze beide modellen is overigens dat de deurbel ook gebruik kan maken van het 5Ghz wifi-netwerk, dat de stabiliteit en de snelheid ten goede zal komen.

Het ontwerp van de Ring Video Doorbell 3

De Ring Video Doorbell 3 is nog altijd een fikse unit om aan de deur te hangen. Het is een rechthoekig kastje van 13cm x6cm x 2,5cm. Dat klinkt niet groot, maar vergeleken met een normale deurbel is dat een fikse afmeting. Het bovenste deel van de Ring Video Doorbell 3 is glanzend zwart en bevat de camera. In de onderste helft zit de deurbel en heeft een kunststof kapje in zwart of plastic zilver. Het formaat wordt overigens grotendeels bepaald door de aanwezigheid van de accu, die de nodige ruimte in beslag neemt. Die kun je makkelijk wisselen en opladen. Door het formaat en het gewicht van de camera moet je hem eerst stevig bevestigen met een paar schroeven. Dankzij de meegeleverde schuine bevestigingsmaterialen kun je de deurbel overigens ook bevestigen aan een muur, waarbij je hem in een hoek kunt zetten. Zo richt je de camera meer naar het midden van de deur of juist naar beneden of boven.

Koppelen met de deurbel of je smartphone

Natuurlijk is de Ring Video Doorbell 3 bedoeld om met je smartphone gekoppeld te worden. Zodra beweging wordt gedetecteerd, krijg je een waarschuwing en kun je zien wie er voor de deur staat. Daarvoor moet je natuurlijk wel eerst de app openen. Praktisch is dat zeker, maar wat als jij met jouw smartphone even uit huis bent? Dan heb je meteen een uitdaging. Daarom is de uitbreiding met een Chime of Chime Pro wel praktisch. Die prik je in een stopcontact en programmeer je voor een leuk deuntje. Zo klinkt de deurbel voor iedereen! Je kunt de chime zelfs zo programmeren dat hij geluid maakt als er beweging wordt gedetecteerd.

Beeldkwaliteit

Net als de Ring Video Doorbell 2 heeft de Ring Video Doorbell 3 een Full HD 1080p-camera met een gezichtsveld van 160 graden. Het geeft een mooi en breed beeld van de stoep, maar heeft ook wat beperkingen naar boven en onder. Zo is de eerste ruime meter stoep aan het zicht onttrokken. Mocht iemand daar iets neerzetten, is dat niet in beeld. Verder biedt de Ring Videodeurbell een prima beeld, zowel overdag als ’s nachts. In alle omstandigheden was het eenvoudig om gezichten van mensen te herkennen onderscheiden. Wil je meer specificaties, merken en modellen naast elkaar zien? Hier kun je makkelijk video deurbellen vergelijken!

Abonnement

Om optimaal gebruik te maken van de diensten van Ring moet je een abonnement afsluiten. Dat kost 3 euro per maand (of 30 euro per jaar) voor een enkele camera of videodeurbel, inclusief 60 dagen cloudopslag voor alle bewegingsdetecties. Met het Ring Protect Plus abonnement betaal je 10 euro per maand (of 100 euro per jaar) en kun je onbeperkt camera’s aansluiten!


Recensie over Ring Video Doorbell 3

De Ring Video Doorbell 3 is een goede verbetering op de Ring Video Doorbell 2. Hij is net zo eenvoudig te installeren en lijkt stabieler te zijn dan de vorige .Dat je gebruik moet maken van de Ring app is een beperking, zodra de bel gaat moet je eigenlijk eerst je telefoon pakken, unlocken en de app openen… tegen die tijd zijn veel pakketbezorgers al weer halverwege hun auto! De toevoeging van de 5GHz-band en betere bewegingszones zijn fijn. Jammer genoeg werkt hij niet samen met Google Assistent. Hoe gaaf zou het zijn als je daar meteen beeld krijgt van wie er aan de deur staat? Minpuntje is ook de koppeling met Ring Protect, waar je maandelijks voor moet betalen. Lokale opslag zou te gek zijn!

Score: 8


Informatie

Ring Video Deurbel 3, Ring
Meer weten?
Prijs: 199 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.