logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Ring Stick Up Cam Pro


Twee jaar geleden introduceerde Ring een nieuwe techniek in hun Pro-apparaten: 3D-bewegingsdetectie. Hiermee kan de camera de afstand van een object berekenen, waardoor er specifiekere meldingen gegeven kunnen worden (zoals bij de Ring Floodlight Cam Wired Pro). Deze techniek is nu doorgedrongen tot de Stick Up Cam: maak kennis met de Ring Stick Up Cam Pro! Je haalt de Ring Stick Up Cam Pro in huis voor 179 euro, of voor 199 euro (239 euro adviesprijs) met een zonnepaneel erbij.

Verbeterde 3D-bewegingsdetectie met radartechnologie

Nu is de Ring Stick Up Cam al een briljant product, vooral omdat je hem zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Het compacte ontwerp is overal makkelijk te plaatsen (aan de muur, tegen het plafond, in huis op een plank, …) en je kunt hem op verschillende manieren van stroom voorzien, zoals een batterij, zonne-energie en netaansluiting. De extra radarfunctie voegt meer functionaliteit toe. Met 3D-bewegingsdetectie zijn bewegingsmeldingen verfijnder en nauwkeuriger. Geavanceerde radarfuncties zoals zones voor zicht vanuit vogelperspectief en zicht vanuit vogelperspectief zorgen ervoor dat je een luchtperspectief kunnen gebruiken om een locatie te selecteren en alleen een waarschuwing te laten sturen als de camera bewegingen van mensen op die exacte locatie detecteert, waardoor meer specifieke informatie wordt verstrekt voor afzonderlijke bewegingsgebeurtenissen. Zo kun je bijvoorbeeld meldingen ontvangen als er iemand daadwerkelijk op het pad naar je voordeur loopt, in plaats dat er iemand voor je huis voorbijloopt. Dat kan in bepaalde situaties praktisch zijn, maar als je de bewegingszones goed inricht, zul je ze in de praktijk waarschijnlijk vrij weinig gebruiken. De radarfunctie komt echt tot zijn recht als je de camera naar een openbaar gebied richt, zoals de straat of een drukbezochte plek.

Slimme beveiliging buiten en binnen het huis

Gelukkig is de radarfunctie niet de enige troef die de Ring Stick Up Cam Pro voor je in petto heeft. Zo biedt de camera ook een bijzonder goed kleurenbeeld in het donker, zelfs zonder een spotlight of extra verlichting. Hoewel je met een Pro-variant misschien een hogere 4K-resolutie zou verwachten, zoals een aantal concurrenten, blijft Ring vooralsnog bij full-HD en steekt het liever de energie in het leveren van een betere beeldkwaliteit. En dat werpt zijn vruchten af: de HDR-camera en nachtzicht in kleur zorgen voor meer helderheid bij weinig licht. Als de Stick Up Cam Pro in de bedrade modus is geïnstalleerd, biedt deze Advanced Pre-Roll, waarmee de zes seconden voorafgaand aan gedetecteerde beweging worden vastgelegd en gedeeld om een vollediger beeld te schetsen van wat er in huis gebeurt. Pre-Roll in kleur, beschikbaar in de batterijmodus, neemt een videoclip van vier seconden in kleur op. Verder hebben we Audio+ toegevoegd, met helder geluid dankzij twee arraymicrofoons voor verbeterde audio, met echo-onderdrukking en een beveiligingssirene om indringers af te schrikken. En met drie verschillende mogelijkheden voor voeding (batterij, netsnoer en zonne-energie) word je niet beperkt door de nabijheid van een stopcontact of direct zonlicht.

Robuuster model

Als je de Ring Stick Up Cam Pro vergelijkt met de normale Stick Up Cam, zul je meteen zien en voelen dat je een solide en robuust apparaat in handen hebt. De camera is een stuk forser en ook zwaarder. Het is daarom niet vreemd dat je de bevestigingsplaat bij muur- of plafondmontage met vier schroeven moet vastzetten in plaats van de twee bevestigingsplekken bij zijn kleine broertje. Stoer is de extra scharnierende voet onder de camera, zodat je hem beter en nauwkeuriger kunt richten. De onderkant kun je met een kleine slag loskoppelen om de accu te vervangen of op te laden. Op de achterkant van de camera vind je een USB-C aansluitpunt – speciaal voor het zonnepaneel.

Zonne-energie

Het mooie van deze kit is wel dat je hem in een handomdraai kunt koppelen aan het optionele zonnepaneel. Zo kun je een zelfvoorzienend systeem maken, waar je geen omkijken meer naar hebt. En dat is wel zo prettig! De doos van het zonnepaneel lijkt fors, maar het formaat hiervan wordt grotendeels bepaald door de houder. Het paneel zelf is ongeveer het formaat van een A5-papier en bevestig je met een (redelijk fragiel aanvoelend) kunststof voetje op een muur of dak. Probeer er hierbij voor te zorgen dat je hem in een vrij steile hoek bevestigt (30-45 graden), zodat vuil en sneeuw er gemakkelijk af kan glijden. Het paneel koppel je vervolgens met de vaste USB-C kabel aan je Stick Up Cam Pro. Appeltje-eitje!

Haal nog meer uit de Stick Up Cam Pro

De Stick Up Cam Pro werkt uitstekend met andere Ring- of met Alexa compatibele apparaten. Als je bijvoorbeeld een apparaat aansluit op een Echo Show-apparaat, kun je waarschuwingen ontvangen of gewoon zeggen “Alexa, show me the back garden” (Alexa, laat de achtertuin zien), om livebeeld te bekijken. Je kunt ook een heel thuissysteem creëren door de Stick Up Cam Pro te koppelen met de Ring Video Doorbell Pro 2, of door een koppeling te maken met Ring Alarm, zodat de Stick Up Cam Pro automatisch video-opnamen kan maken wanneer het alarm wordt geactiveerd, zelfs als er geen beweging wordt gedetecteerd. Met een optioneel Ring Protect-abonnement heb je ook toegang tot functies als het opslaan en delen van video’s, persoonsmeldingen en meldingen met afbeelding. Als dit je enige Ring-camera is, kost een Basisabonnement 3,99 euro per maand of 39,99 euro per jaar. Het Plus-niveau kost 10 euro per maand of 100 euro per jaar, maar omvat alle Ring-camera’s en deurbellen die je op één locatie hebt geïnstalleerd. Als je ook een Ring Alarm-huisbeveiligingssysteem hebt, kun je het beste een abonnement nemen op het Pro-niveau, dat alles in het Plus-niveau omvat, samen met professionele monitoring van je alarmsysteem.

Specificaties Stick Up Cam Pro

  • Resolutie: 1080p met HDR
  • Gezichtsveld: 155 x 139 x 80 graden (diagonaal, horizontaal, verticaal)
  • Extra’s: Nachtzicht in kleur, radar bewegingsdetectie
  • Locatie: Voor binnen en buiten
  • Connectiviteit: Dual-band wifi (2,4- of 5GHz)
  • Bescherming: Weerbestendig, -20 tot 48,5 graden Celsius
  • Audio: Tweewegaudio met geavanceerde ruisonderdrukking en Ingebouwde sirene van 85 dB

Als je al deel uitmaakt van het Ring-ecosysteem (of van plan bent dit te worden) met een Ring-deurbel, een ander model beveiligingscamera of een Ring Alarm-systeem, dan is de Ring Stick Up Cam Pro een geweldige aanvulling op je arsenaal, zowel binnen als buiten .


Recensie over Ring Stick Up Cam Pro

CooleSuggesties topper

Heb je al een Ring deurbel of andere Ring producten? Dan haal je met de Ring Stick Up Cam Pro een degelijk, robuust en fantastisch apparaat in huis om de kwaliteit van je bestaande Ring Stick Up Cams een fijne boost te geven. Er is weinig verandert in de resolutie, maar dankzij HDR krijg je kleurverzadigde beelden en deze camera heeft een zeer sterk nachtzicht, met een nachtzichtoptie in kleur die je misschien niet eens nodig hebt. Het geluid van de 2-weg audio is indrukwekkend goed en als kers op de taart heeft de bevestigingsvoet een mooie en prettige upgrade gekregen. Combineer de Ring Stick Up Cam Pro met een zonnepaneel en je hebt een zelfvoorzienend systeem dat jou en je gezin veilig houdt!

Score: 9


Informatie

Ring Stick Up Cam Pro
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 179 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.