logo-liggend-wit-donkerblauw

Wat is het verschil tussen de Ring Video Doorbell 2, 3, 4 en de Ring Video Doorbell Plus?

Ring heeft inmiddels een aantal versies van zijn populaire en handige Video Doorbell op de markt gebracht, met als nieuwste telg de Ring Battery Video Doorbell Plus. Maar wat zijn de verschillen tussen de Ring Video Doorbell-versies en welke moet je kopen? Wij zetten ze voor je op een rij.

Eerdere modellen

Het bijzondere van Ring is dat ze de voorgaande modellen nog gewoon in hun assortiment houden. Dat geeft jou de keuze om een deurbel te kiezen die bij jouw budget past, maar het blijft wel een kwestie van wikken en wegen… wil je de nieuwste functies, of ga je voor een wat eenvoudiger en goedkoper model?

Lees onze recensies over:

De nieuwste en beste: Ring Batterij Video Doorbell Plus

Het meest recente model in de Ring-familie is de Battery Video Doorbell Plus. Deze deurbel heeft een resolutie van 1536p. Bovendien biedt de camera je een groter gezichtveld in de hoogte, zodat je bezoekers van top tot teen kunt zien. Een kleine beperking van deze deurbel vergeleken met de Ring Video Deurbel 4 is dat de preroll-functie niet meer aanwezig is. Maar laten we eens door de verschillende modellen lopen. De Ring Video Doorbell Plus heeft een adviesprijs van 179 euro.

Ring Video Doorbell (2e generatie)

De 2e generatie Ring Video Doorbell is ideaal voor mensen die voor het eerst een slimme camera willen kopen. Het neemt video op in 1080p en beschikt over bewegingsdetectie en tweerichtingsspraak. Je kunt de deurbel gebruiken met een batterij of koppelen aan de aanwezige bedrading, net als alle deurbellen in dit lijstje. De Ring Video Doorbell 2 heeft een adviesprijs van 99 euro.

Ring Video Doorbell 3

De grootste verbetering ten opzichte van de Video Doorbell 2 is dat het dual-band wifi biedt op 2,4 en 5 GHz (ten opzichte van alleen 2,4GHz voor de Video Doorbell 2), waardoor je een snellere internetverbinding kunt realiseren. Vanaf dit model profiteer je van HDR beelden, die het contrast van het beeld verhoogt. Daarnaast beschikt de deurbel over personaliseerbare bewegingzones om zelf je gebieden voor bewegingsdetectie aan te maken (voor minder valse meldingen en om meer uit je batterij voor de Video Doorbell 3 te halen). De Video Doorbell 3 heeft ook extra stevige schroeven, een nieuw ontwerp om je voorpaneel makkelijker te vervangen, en de deurbel verbindt automatisch met je Chime, zodat installatie nog makkelijker verloopt. De Ring Video Doorbell 3 heeft een adviesprijs van 149 euro.

Ring Video Doorbell 4

Naast fatsoenlijke 1080p-video, geeft de Ring Video Doorbell 4 je preroll-beelden in kleur, dat laat je tot 4 seconden beeldmateriaal zien van wat er aan een bewegingsmelding voorafging. Er is ook geweldige draadloze connectiviteit. De opnamekwaliteit is nagenoeg gelijk aan die van de Ring Video Doorbell 3. De Ring Video Doorbell 4 heeft een adviesprijs van 159 euro.

Doorbell 2Doorbell 3Doorbell 4Doorbell Plus
Resolutie1080p1080p1080p1536p
Wifi2,4 GHz2,4 GHz + 5 GHz2,4 GHz + 5 GHz2,4 GHz
NachtzichtJaJaJaJa, Kleur
Kijkhoek155 graden horizontaal, 90 graden verticaal160 graden horizontaal, 84 graden verticaal160 graden horizontaal, 84 graden verticaal150 graden horizontaal, 150 graden verticaal
Afmetingen127x62x28 mm128x62x28 mm128x62x28 mm128x62x28 mm
AccuVastVerwisselbaarVerwisselbaarVerwisselbaar
HDRNeeJaJaJa
Live beeldenJaJaJaJa
Tweeweg spraakJaJaJaJa
Geavanceerde bewegingsdetectieJaJaJaJa
Prijs99 euro149 euro159 euro179 euro
LinkDoorbell 2Doorbell 3Doorbell 4Doorbell Plus

Ontwerp

Zoals je ziet, lijken de verschillende Ring deurbellen bijzonder veel op elkaar. Je moet goed kijken om de kleine verschillen te spotten, die eigenlijk vooral om de lens draaien. Het fijne daarvan is dat je zonder problemen van het ene model naar het andere model kunt upgraden. Ze gebruiken ook allemaal (behalve de Ring Doorbell 2) dezelfde oplaadbare batterij. Onze tip: koop een reserve-accu, zodat je die meteen kunt plaatsen als de batterij van je deurbel leeg is. Een ander leuk detail is de beschikbaarheid van verwisselbare frontjes, zodat je de deurbel kunt aanpassen aan jouw stijl en de kleurstelling van je huis.

Video kwaliteit

Theoretisch gezien biedt de Ring Battery Doorbell Plus de beste videokwaliteit van alle vier de modellen, deze heeft een resolutie van 1536p in vergelijking met de 1080p van de rest. Dat houdt niet in dat de rest niet goed is, in tegendeel, de 1080p is nog steeds helder en scherp genoeg voor de meeste situaties. De zichtbaarheid wordt vergroot met HDR, die vanaf de Doorbell 3 aanwezig is. Voor de nachtvisie wint de Ring Doorbell Plus, dankzij de geavanceerde nachtvisie in kleur.

Abonnement

Iedere deurbel biedt dezelfde basisfuncties: melding wanneer er beweging wordt gedetecteerd, live view en het laten overgaan van de app of een optionele chime als er op de deurbel wordt gedrukt. Wil je meer halen uit je deurbel? Dan raden we je aan om een Ring Protect-abonnement te nemen voor talloze slimme functies, waaronder het instellen van zones, het enkel reageren op mensen, pakketdetectie en het opnemen van beelden. Dat kost 3,99 euro voor een apparaat of 10 euro voor een onbeperkt aantal Ring-devices. Je hebt overigens een abonnement nodig voor de preroll-functie van de Ring Doorbell 4.

Conclusie

Goed – beter – best, zo zou je dit rijtje echt wel kunnen opsommen. Ieder model heeft zijn eigen pluspunten, met de wifi 5-connectiviteit van de 3 en 4 als voordeel, de preroll van de Doorbell 4 als toffe feature en het grote beeldbereik, de hogere resolutie en het kleuren nachtzicht van de nieuwe Doorbell Plus als toppertje. Zoek je een interessant geprijsde camera? Ga dan voor de Doorbell 2… of wacht even op een Prime Day of Black Friday, wanneer de Ring-producten steevast flink zijn afgeprijsd.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.