logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Rijksmuseum viert familiemaand met Disney

Het Rijksmuseum werkt samen met Disney aan een nieuw familieprogramma. Dit programma wordt feestelijk gelanceerd tijdens de familiemaand die het Rijksmuseum jaarlijks in oktober organiseert. Jonge bezoekers kunnen een aantal pronkstukken van het Rijksmuseum op een speelse manier onderzoeken met een Mickey Mouse boekje vol zoek – en tekenopdrachten. Ook zijn er de gehele maand oktober allerlei workshops en rondleidingen, zoals een masterclass met echte Disney-tekenaars en een workshop waarin je een mini-tekenfilm maakt.

De Rijksmuseum familiemaand wordt georganiseerd in samenwerking met KPN en the Walt Disney Company Benelux.

Disney en het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum wil het bezoek van families en kinderen verrijken met een breed, toegankelijk programma. Samen met Disney ontwikkelt het Rijksmuseum de komende periode verschillende familie-activiteiten. Eerder ging het Rijksmuseum al verschillende keren een samenwerking aan met Donald Duck magazine, dat Disney onder licentie heeft gebracht bij De Persgroep. 

streaming-banner-disney-plus

Programma Rijksmuseum Familiemaand

 • Disney Tekenroute
  In oktober staat de familiemaand in het teken van Disney met allerlei leuke tekenopdrachten in het gedachtengoed van Disney. Net als een echte Disney-tekenaar, haal je inspiratie uit de meesterwerken en laat je je fantasie tot leven komen.

  Het boekje (in de vorm van Mickey Mouse) is gratis verkrijgbaar in het Rijksmuseum.
 • Masterclass: tekenen met Disney
  Tekenen begint met kijken, dus daar begint ook deze les mee. Hoe tekende Rembrandt een leeuw, en hoe pakten de tekenaars van Disney dit eeuwen later aan? In deze masterclass leer je van een echte Disney-tekenaar hoe je zelf verschillende dieren kunt tekenen.  

  22 en 29 oktober, om 13.30 en 15 uur 
  € 5 pp (excl. museumtickets), voor kinderen tussen 8-12 jaar
 • Workshop Tovertekening
  Een tekening laten bewegen kan al met een simpel stokje en stukje karton. In deze workshop maak je je eigen mini-tekenfilmpje. Met magisch resultaat.

  1,7,8 en 14-29 oktober, tussen 10-16 uur 
  Gratis (excl. museumtickets) voor families en kinderen vanaf 4 jaar
 • Workshop Schilderen als Walt Disney
  In deze workshop staat het schilderen van een hoofdpersoon centraal. Eerst maak je een betoverende achtergrond. Daarna duik je het museum in op zoek naar inspiratie en ga je in de Teekenschool aan de slag onder begeleiding van een echte kunstenaar.

  16-20 en 23-27 oktober, tussen 10-12 en 14-16 uur 
  € 10 pp, voor kinderen tussen 8-12 jaar

 • Workshop Deftige Dieren
  Een aapje met een kraag om, of eentje die zijn tong naar je uitsteekt: ook in het Rijksmuseum zijn er dieren met menselijke trekjes. In de voorhal staan schildersezels en houtskool klaar om zelf een dierenvriend te tekenen.

  1,7,8 en 14-29 oktober, tussen 10-16 uur 
  Gratis (excl. museumtickets) voor families en kinderen vanaf 6 jaar
 • Familierondleiding Het beste van het Rijksmuseum
  Samen leer je meer. Over het meisje op de Nachtwacht, een bezoek aan een sultan of fabeldieren in de Middeleeuwen. Deze familierondleiding is een ontdekkingstocht die alle zintuigen aanspreekt. Disney heeft ter gelegenheid van de familiemaand een beetje extra magie aan deze rondleiding toegevoegd.

  1,7,8 en 14-29 oktober, begint elk half uur tussen 10-15 uur 
  € 5 pp (excl. museumtickets), voor families met kinderen tussen 6-12 jaar

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.