logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Een spetterende zomer bij Rijksmuseum Muiderslot

Spetterende zomer bij Rijksmuseum Muiderslot Datum: 9-7-2022 t/m 28-8-2022
Prijs: vanaf 10 euro
Locatie: Rijksmuseum Muiderslot
Adres: Herengracht 1, Muiden (Route)

Deze zomervakantie (9 juli tot en met 28 augustus 2022) biedt Rijksmuseum Muiderslot weer een afwisselend programma voor jong en oud. Van kamperen, dineren en ’tuinsafarí’s tot spetterende wateractiviteiten, muziek en workshops. Ook is er in de kasteeltuin een presentatie over tropische planten die al sinds de 17e eeuw in Nederland te vinden zijn. Kom deze zomer langs en geniet van bijzondere verrassingen.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


Kamperen bij het kasteel

Altijd al eens een nachtje willen slapen bij een eeuwenoud kasteel vol verhalen? Dat kan van 15 juli tot en met 27 augustus op vrijdag en zaterdag bij het Muiderslot. In de pruimenboomgaard achter het kasteel staan de tentjes klaar voor een onvergetelijke kampeer-ervaring. Het arrangement voor 2 personen is inclusief picknick, avondtour door het kasteel, kampvuur, ontbijt en een frisse duik in de Vecht voor de liefhebbers.

Spetterende wateractiviteiten

Het Muiderslot wordt al ruim 700 jaar omringd door water. Ook is het onderdeel van vier Hollandse Waterlinies. Maar was dat water nou een vriend of een vijand voor het kasteel? Je komt het allemaal te weten tijdens een bezoekje aan het Waterschildpaviljoen achter het Muiderslot. Of door mee te doen met een van de vele wateractiviteiten. Zo zijn er waterrondleidingen waarbij je droge voeten houdt, maar er zijn ook activiteiten waarbij je kleddernat kunt worden, zoals sup-tours over de vestinggracht. Tijdens het Waterweekend op 20 en 21 augustus 2022 zijn er nog veel meer spellen met water. Neem wel een handdoek en droge kleren mee! De wateractiviteiten worden georganiseerd in samenwerking met Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Kijk in de agenda op de website voor meer informatie over alle wateractiviteiten.

Beleef de kasteeltuinen

De historische kasteeltuinen van het Muiderslot vormen in de zomer van 2022 het decor voor tuinsafari’s, creatieve workshops, tuintours én pop-up restaurant De Maaltuin. Zij serveren van 4 augustus tot en met 4 september 2022 van donderdag tot en met zondag een heerlijk 5-gangen menu, doorspekt met historie en muziek. Ook zijn er regelmatig proeverijen (‘tastings’) onder leiding van de kasteelkok. Kom je ook historisch smullen?

Ridderbootcamps en creatieve shops voor kids

Elke maandag en vrijdag in de zomervakantie om 14:00 uur kun je meedoen met een gratis ridderbootcamp. Dit is een hele belangrijke workout voor ridders om fit te blijven. Elke woensdag in de zomervakantie zijn er creatieve workshops voor kids. Eerst hoor je of en hoe mensen vroeger vakantie vierden. Daarna ga je zelf aan de slag en maak je een ansichtkaart van je droombestemming.

Tropische planten en Pruimenweekend

Tropische planten in Nederland in de 17e eeuw? Ja, echt! Toen schrijver P.C. Hooft in het Muiderslot woonde, waren er al planten uit bijvoorbeeld Afrika, Amerika en Azië. Maar wat waren dat voor planten? En hoe kwamen die hier terecht? Dat ontdek je tijdens de presentatie ‘Tropische planten’, te zien in de kasteeltuinen tot en met 4 september 2022. Het eerste weekend van september (3 & 4 september) staat ook de oogst in de tuinen centraal, tijdens het Pruimenweekend vol tours en activiteiten.

Theater, muziek en meer

Wist je dat het Muiderslot niet alleen een kasteel is, maar ook het oudste podium van Nederland? Al sinds de 17e eeuw vinden er regelmatig optredens en concerten plaats in het kasteel. We koesteren deze traditie. Elke laatste zondag van de maand zijn er optredens van (jonge) dichters, dansers, DJ’s of muzikanten. Iedereen met een geldig entreekaartje kan de voorstellingen gratis bijwonen. Houd de website in de gaten voor het actuele programma.

fotocredits: Frenk Volt

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.