logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Ridder Tim, Inge Besaris

We kennen allemaal wel het gevoel van spanning en onrust. Zeker als er iets bijzonders staat te gebeuren, zoals een belangrijk proefwerk of examen. Zo moet Tim, de hoofdpersoon uit het boek Ridder Tim, de volgende dag gaan afzwemmen. Hij wordt daarbij bijgestaan door zijn vader. Zijn moeder is namelijk stewardess en is toevallig net op reis.

Zorgzame vader

Gelukkig is zijn vader ook heel lief en zorgzaam. Het is een creatieve man, die pasgeleden een kastelenbed voor Tim heeft gemaakt en vandaag als verrassing een echt ridderpak presenteert. En zijn vader houdt van een grapje. Voor Tim gaat slapen, wil hij nog dat zijn vader op zoek gaat naar monsters in de kast… onder het bed… daar maakt papa even de grap dat er een lieve draak ligt.

Drukke nacht

Die nacht komt alles samen. Tim droomt dat hij als ridder door een heel mooi land reist. Zelfs zijn vader is er, vermomd als paard. Die gooit hem echter zo van zijn rug af, recht in de richting van een kasteel. Daar vliegt Tim met zijn knuffelbeer heen, waar hij hem laat vallen in het water. In het kasteel woont een draak, die wel toe is aan wat gezelschap. De draak vindt de beer in het water en omarmt hem met veel liefde. Tim hoeft er dus niet meer aan te denken dat hij beer terugkrijgt… of toch wel? Het is aan de jonge durfal om zijn angsten te overwinnen en de draak te confronteren. Van ‘ik kan het vast niet’ naar ‘ik ga het gewoon doen’!


Ga direct naar Ridder Tim op BOL.com.

Recensie over Ridder Tim

Ridder Tim is een grappig en herkenbaar boek over het overwinnen van angsten en spanningen. veel kinderen hebben een subtiele vorm van faalangst, die ze het hoofd moeten bieden. De vader van Tim koppelt het aan muizen in je hoofd, die piepen dat je iets niet kunt. Door die muizen weg te jagen en positieve gedachten te hebben, overwin je die angsten en kun je meer dan je denkt. Het boek is leuk geschreven. Vooral de draak zal lachers op zijn hand krijgen door de grappige manier van praten. De tekeningen van Astrid Sam zijn mooi en zacht. Soms een beetje spannend als het verhaal dat ook wordt, maar altijd met een fijn aaibaarheidsgehalte.

Score: 8


Informatie

Titel: Ridder Tim
Auteur:
Illustrator: Astrid Sam
Uitgever: Lemniscaat
Aantal pagina’s: 80
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 4 jaar
ISBN: 9789047713012
Prijs: 14.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Neem via onderstaand filmpje een kijkje in het boek Ridder Tim

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.