logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Black Lotus

In de internationale actiefilm Black Lotus speelt elfvoudig wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven zijn eerste hoofdrol. Jaren geleden gaf hij al aan om een acteercarrière voor zichzelf te zien. Na enkele kleine bijrollen in Nederlandse producties is het dan zo ver: Black Lotus is hier!

Over Black Lotus

Rico Verhoeven kruipt in Black Lotus in de huid van special forces-officier Matteo Donner. Nadat zijn beste vriend omkwam tijdens een gezamenlijke missie zwierf hij, kampend met schuldgevoel, de wereld rond. Zo eindigde hij uiteindelijk in een houtzagerij in Roemenië. Eenmaal terug in Nederland gaat hij op bezoek bij de weduwe van zijn kompaan, wiens begrafenis hij blijkbaar heeft overgeslagen. Desondanks nodigt ze hem uit in haar huis, waar Matteo te maken krijgt met haar nieuwe man Paul. Die blijkt niet helemaal zuivere koffie te zijn. De investeringsmaatschappij van de nieuwe echtgenoot verduistert geld van zijn klanten… waaronder een geduchte crimineel Saban (maar dat wist Paul – hoe dom kun je zijn?) Terug in Amsterdam belandt hij tussen explosies, rondvliegende kogels en crashende auto’s in een eenmansoorlog in de straten en op de grachten van de stad. Donner heeft daarbij maar één doel: het ontvoerde dochtertje van zijn gestorven vriend redden.

Acteerkunsten

Aangezien het een internationale film is, is er ook een gevarieerde internationale cast aan acteurs en filmmakers mee gemoeid. De spreektaal is dan ook Engels – hoe vreemd dat voor ons ook moge zijn (zeker als twee Nederlanders met elkaar praten). De accenten van de acteurs komen ook duidelijk naar voren, hoewel ze lang niet altijd makkelijk te plaatsen zijn. Persoonlijk vind ik dat al een deel afbreuk doen aan de film, zeker omdat je van niemand echter de achtergrond te weten krijgt. Ondanks een sterke kast ligt er een behoorlijke acteerrol voor Rico, die toch wat onwennig zijn rol presenteert. Er is simpelweg te veel tijd waarin te weinig gebeurt, zeker voor een actiefilm als deze. Als het eerste uur ingedikt was tot een half uur, met een uur actie, dan had de film zeker een betere score gekregen.

Actie!

De film is namelijk fraai om te zien. Technisch gezien steekt hij goed in elkaar, met een goede belichting, interessant camerawerk en soms zelfs een artistieke vibe. De paar minuten waarin we Rico met ontbloot bovenlijf een hondenhok in elkaar zien timmeren, heeft echter geen toegevoegde waarde. We hadden liever gezien dat hij wat bad guys in elkaar timmerde! De nadruk van de film / het filmscript ligt dus op het verkeerde punt. Het verhaal zelf is namelijk behoorlijk dun, met matige dialogen en onlogische tijdsprongen. Toch zitten er een paar toffe momenten in, zoals de achtervolgingsscène door Amsterdam en natuurlijk de actierijke ontknoping.

Bekijk de trailer van Black Lotus

Cast van Black Lotus

Over Rico Verhoeven

Rico Verhoeven, geboren en getogen in Nederland, is de regerend, onbetwiste Glory Heavyweight World Kickboxing Champion en is dat sinds 2013. Hij verscheen in tal van radio- en TV-shows, films, documentaires, commercials, tijdschriften, vlogs. Zijn biografie uit 2017 getiteld Rico was een nummer 1 bestseller. Verhoeven was recentelijk te zien en horen in films zoals Ferdinand (als de Nederlandse voice-over van het hoofdkarakter de stier Ferdinand), in Bon Bini Holland 3 en in Jean-Claude van Damme’s Kickboxing Retaliation. In 2022 kwam de documentaire Rico Dream Big uit op Amazon Prime.

Over Frank Grillo

Frank Grillo speelt de hoofdrol in de komende Lionsgate-film Paradise Highway naast Morgan Freeman en Lamborghini van Ambi Pictures (in de rol van oprichter Ferruccio Lamborghini).

streaming-banner-prime-video

Over de makers

De film wordt mede-gefinancierd door Capstone Studios waarbij Christian Mercuri tekent voor de productie in samenwerking met Tom de Mol en Marcel de Block uit Nederland en in coproductie met Rico Verhoeven. Capstone’s Jason Carpenter is de uitvoerend producent. Blue Box International, een dochteronderneming van Capstone Global, verzorgt de wereldwijde verkoop.


Ga direct naar Black Lotus op BOL.com.

Recensie over Black Lotus

Black Lotus is een film die je best een keer kunt kijken, gewoon omdat je nieuwsgierig bent naar de acteerkunsten van Rico of omdat je fan bent van dit soort revenge-films. Om welke reden je hem ook zult kijken – je zult moeten toegeven dat het geen briljant stukje cinematografie is. Het tempo ontbreekt voor het grootste dee lvan de film, het verhaal steekt niet logisch in elkaar en de dialogen zijn onbehulpen. Visueel ziet het er echter prima uit, met een paar toffe actiescènes en een bijna John-Wick-achtige ontknoping.

Score: 4


Informatie

Titel: Black Lotus
Uitgever: Dutch Filmworks
Tijdsduur: 89 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderBevat scenes met geweld

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.