logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Rico, Leon Verdonschot

Boeken over idolen en beroemde mensen zijn en blijven ontzettend gaaf om te lezen. Ze geven soms unieke informatie en inside information over die mensen, die normaliter zo ver van je verwijderd zijn. Rico is ook zo’n boek, over de wereldberoemde Brabantse kickboxer Rico Verhoeven, die je ook steeds vaker tegenkomt op het witte doek (of daar achter, als voice over van animatiefilms).

Rico van alle kanten

Het gave element van Rico is dat het boek niet alleen een soort biografie is van zijn leven, maar dat het juist een verzameling omschrijvingen (bijna columns) en interviews omvat van Rico zelf en allemaal mensen in zijn omgeving, waaronder zijn trainer, vrouw en de verschillende coaches die met hem samenwerken. Dat geeft een uniek beeld over Rico, zijn geschiedenis, zijn heden… en vooral over al zijn eigenaardigheden.

Persoonlijk verhaal

Vooral door die verschillende interviews en invalshoeken krijg je een heel persoonlijk en volledig beeld over deze gigant. Met name de verhalen van vriendin Jacky Duchenne zijn bijzonder openhartig en vertellen over de prille jaren van Rico’s carrière. Daarbij komt ook zijn vervelende ervaringen uit Rico’s jeugd ruimschoots aan bod. Dat verbaasde me eigenlijk nog wel het meest, dat hij zo’n bewogen en strenge jeugd heeft gehad. Dat krijg je natuurlijk nauwelijks mee tijdens de persberichten en nieuwsberichten over zijn nieuwste prestaties en overwinningen!

Ga direct naar Rico op BOL.com.


Recensie over Rico

Rico is een persoonlijk document over deze absolute kickboksheld, die echt een toonbeeld genoemd mag worden van doorzettingsvermogen en vastberadenheid. Dat is wel het meest kenmerkende van deze biografie, dat je telkens weer leest hoe Rico zich kan vastbijten in een doel dat hij zichzelf heeft gesteld. Dankzij de verschillende momenten die omschreven worden, de persoonlijke ontboezemingen van mensen in zijn hechte kring aan vrienden en vertrouwelingen.

Score: 8


Informatie

Rico,
Illustrator: nvt
Uitgever: Inside, 272 pagina’s, paperback.
Vanaf: 14 jaar. ISBN: 9789048853878. Prijs: 12.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.