logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Ricky en Ronnie, Deflo

In het boek Ricky en Ronnie wordt je meegenomen in een bizar verhaal dat zich afspeelt in een kort tijdsbestek. Je maakt kennis met Peter en Rani. Ze zijn uit eten om de verjaardag van Rani te vieren. Peter verwent Rani graag, zij is zijn minnares. Na het diner heeft Peter nog een verrassing voor Rani. Hij heeft in de buurt van het restaurant een kamer gehuurd waar ze enkele uren van elkaar kunnen genieten. Ze worden vriendelijk ontvangen door de gastvrouw en merken dat ze het niet breed heeft en waarschijnlijk daarom de kamer verhuurt. Ze wijst hun vriendelijk de kamer en Rani gaat zicht even opfrissen. Precies dan valt de stroom uit…

Ricky

Peter gaat op zoek naar de gastvrouw. In zijn zoektocht in het donker maakt hij enkele deuren open, maar de vrouw is nergens te bekennen. Wanneer hij terugkomt bij Rani besluiten ze even af te wachten. Na een tijdje wordt er op hun deur geklopt. Er staat een man voor de deur, een elektricien. Ricky voert wat controles uit en heeft constant contact met zijn collega Ronny via zijn oortje. Gaandeweg wordt het steeds vreemder en Rani heeft het vermoeden dat er iets niet helemaal goed is bij Ricky, bestaat Ronny wel of doet Ricky net alsof hij tegen zijn collega praat. Peter en Rani worden er bang van en Peter doet uit angst enkele bekentenissen. Rani is na het horen daarvan niet meer zo zeker of ze haar relatie met Peter wel voort wil zetten. Ze doen meerdere pogingen om te ontsnappen maar Ricky staat dat niet toe. Hij verdwijnt even maar geeft aan dat Ronny de wacht houdt en ze dus niets hoeven te proberen.

Ronnie

Dan ineens is de gastvrouw er weer. Ze treft de twee in een kamer die er totaal verwoest uit ziet. Ze krijg als snel te horen dat Peter en Rani vastgehouden zijn door een man die zich uitgaf als elektricien. Je zou denken dat het nu allemaal goed gaat komen, maar op dit moment ben je nog maar halverwege het boek. Er blijkt nog een lang staartje aan deze nachtmerrie te zitten. De naam van de gastvrouw is namelijk… Ronnie.

Ga direct naar Ricky en Ronnie op BOL.com.


Recensie over Ricky en Ronnie

Wanneer je begint te lezen in het boek lijkt het alsof je een roman aan het lezen bent. Niets is minder waar, dit boek mag met recht een thriller genoemd worden. Tijdens het lezen kreeg ik een heel duidelijk beeld van wat Peter en Rani meemaken. Ik zat helemaal in het verhaal. En dan halverwege het boek denk je dat er een wending komt, maar dan blijkt dat het allemaal nog wat ingewikkelder in elkaar zit. Het boek lees erg prettig weg en wisselt tussen spanning, herinneringen en gesprekken tussen Rani en Peter. Een goede mix moet ik zeggen!

Score: 8


Informatie

Ricky en Ronnie,
Illustrator: nvt
Uitgever: Van Halewyck, 288 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789463830386. Prijs: 22 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.