logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Rick and Morty, Seizoen 1-4 op blu-ray

Terwijl het vijfde seizoen van Rick and Morty langzaam zijn weg naar het grote publiek vindt, kijken wij met plezier naar de eerste vier seizoenen van deze bijzondere tekenfilmserie voor volwassenen. Ben je nog niet bekend met de eerste vier seizoenen? Dan het de aanschaf van deze box zeker een aanrader. Wij zakten onderuit met Rick and Morty: The Complete Seasons 1-4 set binnen handbereik. 

Het verhaal van Rick and Morty

Rick Sanches is al bijna 20 jaar vermist. Dan staat hij plots op de stoep bij zijn dochter Beth om bij haar en haar familie in te trekken. Hoewel Beth Rick welkom heet in haar huis, is haar man Jerry niet zo blij het idee dat zijn schoonvader intrekt. Jerry maakt zich namelijk zorgen over Rick, een sociopathische wetenschapper, die de garage gebruikt als zijn persoonlijke laboratorium. In het lab werkt Rick aan een aantal bizarre gadgets, waarvan sommige gewoon heel gevaarlijk zijn. Maar dat is niet waar Jerry zich zorgen over maakt. Rick gaat ook op avonturen door het universum, waarbij de kinderen Morty en Summer vaak bij betrokken zijn.

Animatieserie voor volwassenen

De tekenfilmserie Rick and Morty is een unieke serie in zijn genre. Het neemt sci-fi, sitcom en animatie, overgiet het met een absurde en volwassen humor (die soms een tikje platvloers, seksistisch en grof is) en vormt het om tot een serie waar ook daadwerkelijk een lijn in zit. De serie zit vol referenties naar films, muziek en series, omvat puzzels en bijzondere plottwists, waardoor je toch actief moet blijven kijken. Ondanks die onderbroekenhumor die af en toe in de serie zit verwerkt is het een intelligente serie, die je soms wel drie keer moet zien wil je alle lagen hebben ontdekt. De herkijkwaarde is dus hoog!

Popcultuur

Rick en Morty is omarmd door het grote publiek en al sinds 2014 actief. Logisch dus dat er een echte popcultuurvibe omheen hangt, waar je alleen maar van kunt genieten. Je kunt talloze goodies kopen van Rick, Morty en alle andere figuranten in de serie, of het nu gaat om Funko pops of andere figuurtjes, shirts, truien, mokken, muismatten… ach, ga zo maar door! En het mooie is: het zorgt dankzij de fantasierijke koppeling tussen wetenschap en animatie dat je stiekem zo nu en dan iets opsteekt, en zelfs waardoor wetenschappers weer op nieuwe ideetjes en inspiratie komen. Je weet wel, zoals Star Trek tientallen jaren ook een fikse invloed had op de ontwikkeling van bijvoorbeeld mobiele telefoons, smartwatches en tablets. En houdt je ogen ook vooral open naar de vele verwijzingen naar oude films en series. Daar zul je zeker van genieten!

Merchandise koop je bij:


Ga direct naar Rick and Morty S1-4 op BOL.com.

Recensie over Rick and Morty S1-4

CooleSuggesties topper

Rick and Morty is ontzettend grappig, van het begin tot het eind. Het is absurd, een tikje grof en soms wat flauw, maar de grappen variëren van een voorzichtige grinnik tot een uitgelaten lach. Het is helemaal top als je al in een melige bui bent, dan zul je die boerende Rick wat beter kunnen verdragen dan andere keren. Je kunt hem blijven kijken, en dat moet je ook zeker doen. Met deze serie op disc kan dat ook zonder problemen. Het mooie is dat er ook daadwerkelijk een verhaallijn in zit, een rode draad die je kunt blijven volgen. In het vierde seizoen voegen ze zelfs een aantal verrassend effectieve karakterdrama-momenten toe.

Score: 9


Informatie

Titel: Rick and Morty S1-4
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 902 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweldBevat scenes met seks

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.