logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Richt je ergonomische thuiswerkplek in met Kensington

Steeds meer mensen hebben de voordelen en mogelijkheden van het thuiswerken ontdekt. Een flink aantal mensen heeft dan ook een laptop ter beschikking, van waaruit ze overal kunnen werken. Dat schept mogelijkheden, maar ook een aantal gevaren. En nee, dan heb ik het niet over digitale gevaren, maar fysieke. Dagelijks gebogen zitten achter je laptop is namelijk alles behalve ergonomisch verantwoord. Gelukkig zijn er heel wat mogelijkheden om die op te heffen. Kensington heeft een paar makkelijk toepasbare opties voor je in petto, die wij mochten uitproberen.

Op stand leven

Een van de eerste dingen die je moet doen, is zorgen dat je niet voorover gebogen hoeft te zitten om je beeldscherm te kunnen zien. Veel laptops zijn namelijk klein en licht van formaat. Gemaakt om mee te nemen en ad hoc te kunnen werken, niet om een hele dag op kantoor te gebruiken. Door zo’n klein scherm op een verhoger te zetten, los je dat probleem al op. Een standaard monitorverhoging zal echter niet volstaan. Die zijn gemaakt op achter op je bureau te zetten, waarbij je heel geconcentreerd moet kijken om dat kleine schermpje te kunnen zien.


Recensie over Kensington Smart Fit Laptop Riser

CooleSuggesties topper

De Kensington Smart Fit Laptop Riser is daarentegen perfect voor dat doel. Die zet je op ongeveer 30-40 centimeter van je af. Kijk even in de handleiding op welke hoogte je het plateautje moet plaatsen en je laptop staat op perfecte ooghoogte, zodat je alles goed kunt zien. De Laptop Riser is uit aluminium vervaardigd en het plateau is voorzien van twee rubber anti-slipstroken (die meteen trillingen van de laptop-ventilator dempen). Op het onderste plateau is een stoffen matje gemaakt voor wat kleine accessoires en – super praktisch – op de achterkant vind je een beugel voor je headset of koptelefoon en een kabelgeleider. De laatstgenoemde komt weer van pas als je gebruikmaakt van een hub, om je laptop te koppelen met bijvoorbeeld een externe monitor of meerdere accessoires.

De steun is geschikt voor laptops tot en met 16 inch in schermdiameter en kan een gewicht van maar liefst 10 kg dragen.

Score: 9


Informatie

Kensington Smart Fit Laptop Riser
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 95 euro.

Op zoek naar coole gadgets?


Recensie over Kensington Dual Device keyboard

Dit compacte toetsenbord is een echte must-have als je werkt met een laptop riser zoals hierboven… want je kunt dan niet meer bij je toetsenbord! Dit compacte klavier leg je zonder problemen voor je verhoger en berg je snel op als je hem niet meer gebruikt. Het toetsenbord heeft toetsen op normaal formaat en is dan ook prettig in gebruik. De speciale knoppen onderin zijn voorbedrukt met codes voor zowel Windows als Mac, maar je kunt het toetsenbord ook gebruiken met je Chromebook. De functietoetsen hebben een praktische dubbelfunctie voor toepassingen als mediaspeler, volumetoetsen of het instellen van de helderheid van je beeldscherm.

Je kunt met dit toetsenbord maximaal drie apparaten koppelen: twee via bluetooth en eentje met de 2,4gHz dongle. Met de grijze knop schakel je tussen deze apparaten. Zo kun je niet alleen je laptop bedienen met het toetsenbord, maar ook je smartphone, smart tv of thuiscomputer. Een handige dubbelfunctie!

Jammer genoeg werkt dit toetsenbord op 2 AAA-batterijen en niet op een accu (hoewel je die batterijen natuurlijk zo vervangt door een setje oplaadbare batterijen). Let er dus op dat je het toetsenbord telkens uitschakelt als je hem niet gebruikt. Door de batterijen wordt het toetsenbord ook wat hoger, wat prettig is om op te werken, maar minder prettig om het op te bergen. Het schuifje voor de batterijen zit ook niet heel stroef, let er dus op als je het toetsenbord uit je tas haalt.

Score: 7


Informatie

Kensington Dual Device keyboard
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 45 euro.

Recensie over Kensington Pro Fit Ergo Vertical Wireless Mouse

Hoewel je bij een laptop misschien de voorkeur geeft aan compacte, draagbare producten, ben ik persoonlijk fan van ergonomische muizen. De ontlasten je elleboog en pols aanzienlijk, De Kensington Pro Fit Ergo Vertical Wireless Mouse is een solide muis met alle functies die je verwacht: vier muisknoppen, een scrollwiel voor zowel horizontaal als verticaal scrollen en een knop om te schakelen tussen de verschillende resolutiestanden. De muis staat in een hoek van ruim 41 graden, waardoor je pols heel natuurlijk op de muis rust.

Voor een ergonomische muis is hij nog redelijk compact, maar toch groot genoeg voor mijn forse handen. Links van de muis vind je een rustpunt voor de ruim met twee knoppen, die goed genoeg binnen bereik liggen (als ik een vergelijk mag maken: bij de Logitech ergonomische muis vond ik de muisknoppen bij de ruim te ver naar achter liggen, waardoor je moeilijk bij de achterste knop komt).

Ook deze muis werkt op een enkele AA-batterij, wat ik persoonlijk een minpunt vind. Een ander nadeel is het feit dat de muis enkel werkt met een dongle. Heb je een laptop zonder USB-A poort, dan ben je daarvoor aangewezen op een hub om je accessoires te koppelen (wat overigens altijd super handig is). De muis heeft een mat-zwarte onderkant en een hoogglans bovenzijde.

Score: 8


Informatie

Kensington Pro Fit Ergo Vertical Wireless Mouse
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 40 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.