logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Woordwizard


Woordwizard van Megableu is een razendsnel taalspel waarbij je woorden mag bedenken. Maar: niet zomaar woorden… woorden die bij het thema passen dat jij zelf hebt gekozen! En denk je dat je drie toppers hebt gekozen? Dan kan het zo maar zijn dat je medespelers punten van je afpakken. Hoe? Dat vertel ik je zo. De vraag blijft: welke woordwizard behaalt als eerste 15 punten?

Dobbelen en schrijven

Het spel bestaat uit een aantal rondes, net zolang tot een speler de 15 punten heeft gehaald. Heb je minder tijd? Dan kun je op ieder moment stoppen en kijken wie de meeste punten heeft verzameld. Het spel Iedere ronde van het spel neemt ongeveer anderhalve schrijfminuut in beslag. Voor je begint, gooi je de 6 dobbelstenen. Daarop staan verschillende symbolen, die betrekking hebben op een bepaalde categorie. Zo kun je woorden bedenken die met films of acteurs te maken hebben, dieren, groente en fruit, landen, auto’s en automerken, snoepgoed, kleding… ga zo maar door. Met de klok mee kiest iedere speler een dobbelsteen en dus ook een genre. Daarna wordt er een letterkaartje omgedraaid: dat kaartje geeft de beginletter aan van de drie woorden die jij moet kiezen. Als de zandloper wordt omgedraaid, kun je als een malle gaan schrijven. Maar… naast de drie andere woorden, mag je ook een aantal woorden opschrijven waarvan jij denkt dat je tegenstanders ze bedenken. Hebben jij en je tegenstanders hetzelfde woord bedacht? Dan worden er geen punten verstrekt.

Snel werken

Het lijkt een heel simpel concept, en in feite is het dat ook. Hoe moeilijk kan het zijn om dieren te bedenken met de N? Nou… als de zandloper loopt, is dat ineens een stuk lastiger! Die tijdsdruk doet je wel de nek om. Zeker ook omdat je telkens een nieuwe categorie krijgt om over te schrijven, en je daarnaast ook moet kijken naar de onderwerpen waar je tegenspelers over moeten schrijven! Het is echt een race tegen de klok om al die woorden te bedenken. En dan moeten het ook nog woorden zijn die knoppen. Nijlpaardpoepschepper? Nee, die keuren we af. Nijlpaardverzorger? Tja… die zou misschien net door de beugel kunnen.

Ga direct naar Woordwizard op BOL.com.


Recensie over Woordwizard

Woordwizard is een leuk partyspel voor echte taalkunstenaars, of om je juist een beetje te stimuleren om actiever met taal om te gaan. De onderwerpen zijn heel divers en gaan van automerken tot landen, van rivierennamen tot speelgoed, van boeken tot beroepen. Voor ieder wat wils. Omdat je mag kiezen uit de dobbelstenen, kun je een onderwerp selecteren dat je het meest aanspreekt… maar dat is voordat je een letter mag omdraaien. Het blijft dus een gokje! Om je woorden geheim te houden, heb je een soort kleine kamerschermpjes, waarop de verschillende symbolen en onderwerpen nog eens staan toegelicht. Die zijn wat aan de kleine kant, en dat is jammer. Veel tijd om te spieken bij je buren heb je trouwens niet, maar toch… een klei minpuntje voor dit heerlijke spel!

Score: 8


Informatie

, Megableu
Genre: bordspel, Tijdsduur: 30-45 minuten.
Voor 2-6 spelers. Leeftijd: vanaf 10 jaar. Prijs: 19.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.