logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Witloft denim schorten

Als man in de keuken sta je regelmatig voor een uitdaging. Ja, ik kook graag en ga soms heel enthousiast in de weer met gardes, mixers en grote pannen pruttelend tomatenspul. En ja, natuurlijk wil ik dat mijn kleren niet onder de spatten komen. Maar een schort dragen? Dat is niet altijd even ‘cool’. Je imago wil ook wat, toch? Gelukkig zijn er manieren om toch stoer voor de dag te komen, zonder je kleren in de biotex te hoeven zetten. WITLOFT, het merk dat zich normaliter bezigt met stoere en robuuste lederen schorten, komt namelijk met een duurzame lijn denim schorten. Daarmee heb je een schort in handen die er niet alleen stoer uitziet, maar ook slim in elkaar steekt en waarmee je bijdraagt aan een circulaire economie. Samen met MUD Jeans streven ze naar een betere wereld met minder afval.

Een duurzaam geproduceerde collectie

Ieder denim schort is gemaakt van virgin biologisch katoen gemengd met gerecycled katoen van oude jeans. Daarnaast zijn ze door de authentieke denim knopen volledig verstelbaar bij zowel de nek als de taille. Een geweldige feature, die het opknopen en omdoen een stuk eenvoudiger maakt. Je maakt de schort met de praktische knopen en slierten heel eenvoudig op maat. Niet alleen bij je taille, maar vooral om je nek is dat een prettige functie. Het zou daarbij leuk zijn geweest om die sliert ook weg te werken achter je schort, maar een kleinigheidje blijf je houden.

9 schorten

Niet verklappen, maar de schorten zijn niet alleen voor mannen… ook vrouwen kunnen ze dragen! In totaal zijn er drie modellen, ieder verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. Ikzelf prefereer het lange model schort, maar je kunt ook kiezen voor een kort schort of een sloof. Ieder model is verkrijgbaar in light blue denim, mid blue denim en black denim. De schorten zijn speciaal ontworpen voor de horeca, (thuis)koks, denim liefhebbers, barista’s, kappers óf sustainable kookfanaten. Mixen en matchen in de voorgenoemde categorieën mag natuurlijk – we zullen niet oordelen 🙂 Een voordeel van een denim schort is bovendien dat je ze makkelijk in de was gooit. Gewoon een jeans-wasje volstaat om ze weer schoon te krijgen.


Recensie over WITLOFT denim schort

Kookfanaten weten het: een schort is één van de meest praktische items die je binnen bereik kunt hebben. Het is een bescherming voor je kleren, een verhuller van chaos en kan bovendien dienstdoen als pannenlap, als het echt even niet anders kan. De WITLOFT Denim collectie schorten zien er stoer uit en zijn tot in de puntjes afgewerkt. Praktisch zijn de verstelbare banden om je nek en middel, waardoor je ze in een handomdraai vastzet op de juiste maat. Geen sullige strikken of onmogelijke knooptechnieken… gewoon, net als je broek knoop je hem dicht of weer los.

Score: 8


Informatie

Denim schort, WITLOFT
Meer weten?
Prijs: 79.95 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.