logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Wereldkaart op canvas


De wereld aan je voeten… dat wil toch iedereen? En hoewel dat niet voor iedereen is weggelegd, kun je de wereld wel in huis halen zodat je lekker kunt wegdromen bij locaties over de hele wereld. Met een wereldkaart, bijvoorbeeld! Nu kan ik me ook goed voorstellen dat je niet zo’n standaard schoollandkaart in je kamer wil hangen. Het oog wil ook wat, en van die felle kleuren moet je maar net houden. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven beschikbaar, die wel super stoer staan in je kamer.

Model en type

Zo kun je wereldkaarten vinden in alle soorten en maten, zodat er altijd wel eentje is die helemaal bij jou past. Houd je van abstract en fel? Van een coole quote onder de afbeelding? Van realistisch, oud of misschien zelfs wel van een tikje vreemd? Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een wereldkaart in vinden. Eerst twijfelde ik heel erg over een donkergrijze achtergrond met een felrode wereld erop, alsof die in vuur en vlam staat. Dat vond ik achteraf toch een beetje te intens voor een rustige plek als een slaapkamer. Deze subtiele landkaart in grijstinten is heel subtiel, maar laat toch een uitgesproken wereldbeeld zien.

Materiaalkeuze

Daarnaast kun je op CanvasCompany.nl kiezen uit tal van materialen. Ons canvas doek van 120x80cm is geweldig groot. Een echte eyecatcher in de kamer. Het houten frame heeft een schuine rand tegen het doek, zodat je het frame niet ziet wanneer het doek hangt. Die inkeping heeft nog een ander voordeel: ik heb hem namelijk opgehangen aan een schroefhaak, die ik achter het hout laat klemmen. Daardoor hangt hij aan 1 schroef echt muurvast. Het canvasdoek zelf weegt namelijk niet zo veel! Door de opstaande randen en het zachte materiaal van canvas krijg je een warm effect in de slaapkamer. Lekker om bij weg te dromen 🙂

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.