logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Urbanista London


De techniek staat niet stil, daar profiteren wij van als eindgebruikers. Zo worden er op het gebied van koptelefoons mooie stappen gemaakt, waardoor we steeds meer headsets zien verschijnen met indrukwekkende specificaties. Zoals de Urbanista London, die voor minder dan 150 euro beschikken over actieve ruisonderdrukking. Dat maakt ze een geweldig alternatief voor de Apple AirPods Pro of de Sony WF-1000XM3! Sterker nog: bij veel verkooppunten haal je ze al voor 99 euro in huis.

Vormgeving

Als eerste valt de trendy vormgeving van deze oordopjes op. Ze worden geleverd in standaard zwart, maar ook in het blauw, roségoud, parelmoer wit en dieproze. De oordopjes hebben een kenmerkende uitstekende microfoon en zitten verpakt in een glad rechthoekig doosje. Deze oplaadcassette heeft een subtiele glans, waardoor het een unieke uitstraling krijgt ten opzichte van de veelal matte doosjes van zijn concurrenten. Ook de oordopjes zelf hebben die subtiele shine over zich. Je moet er van houden, maar het is eerder een metal-look dan een vrouwelijke parelmoer afwerklaag. Dat maakt de dopjes al onderscheidend. De twee dopjes zelf hebben een duidelijk Urbanista-logo op de bovenkant van de steeltjes en witte rubber oordopjes, waarvan je nog twee extra varianten krijgt meegeleverd voor een optimale pasvorm. De oplaadcassette beschikt over een USB-C oplaadpoort en vier led-lampjes, die aangeven hoeveel energie er nog over is. Het scharniert heel prettig en solide, waarbij een magneetsluiting zorgt voor een stevige manier om ze te vervoeren.

Kwaliteit

De dopjes voelen net zo solide als de opbergcassette: de Urbanista London kunnen zeker tegen een stootje. Bovendien zijn ze IPX4 waterdicht afgewerkt, waardoor ze tegen het nodige zweet kunnen… of een incidentele regenbui. De dopjes worden via Bluetooth 5 gekoppeld aan je smartphone, tablet of computer, waardoor je een degelijke en betrouwbare verbinding krijgt. De accu van de oordopjes gaat 5 uur mee, waarbij je ze nog eens vier keer kunt opladen in de oplaadcassette. Qua uiterlijk zijn ze duidelijk geïnspireerd op de Airpods Pro, maar de vierkante vorm en de gekleurde afwisseling maken ze echt onderscheidend ten opzichte van hun duurdere equivalent – waarbij de Urbanista London er absoluut luxer en stoerder uitziet. De dopjes pauzeren je playlist automatisch als je ze uit je oren haalt en hervatten het afspelen zodra je ze weer in doet.

De geluidskwaliteit

De Urbanista London weet van wanten, als het aankomt op de geluidskwaliteit. Je krijgt een warm en vol geluid in je oren gepresenteerd, met een fijne mix tussen hoog, laag en midden. Het zijn echte allrounders, die je voor vrijwel alle soorten audio kunt inzetten, hoewel we in de hoge regionen wat tonen mistten bij het afluisteren van onze test-playlist. Aan de andere kant wordt je wel in de watten gelegd met een fijne bas, die fraai aansluit op de middentonen en zeker niet te bombastisch in je oren knalt. Er zit ook een prettig volume in. Combineer dat met het feit dat de rubber oordopjes goed afdichten, en je hebt eigenlijk geen ruisonderdrukking nodig als je in een omgeving zit met gematigd achtergrondgeluid. Wil je nog wat extra’s, dan kun je de actieve ruisonderdrukking inschakelen, hoewel we op dat vlak betere exemplaren hebben gehoord. Binnen dit prijssegment presteerd de ruisonderdrukking echter goed.

Bediening van de Urbanista London

De oorsteeltjes van de Urbanista London zijn aanraakgevoelig: door te tikken op de logo’s. Ze reageren snel en ook op lichte aanrakingen, waardoor de de dopjes niet telkens in je oor hoeft te duwen om ze te bedienen. Je kunt er niet alleen de muziek mee bedienen, maar ook oproepen beantwoorden of weigeren of de spraakassistent activeren. Van alle functies ontbrak eigenlijk alleen de mogelijkheid om nummers door te lopen naar het volgende of vorige nummer. Gelukkig is er wel een volumeregeling, dat is al veel waard.


Ga direct naar Urbanista London op BOL.com.

Recensie over Urbanista London

De Urbanista London zijn ontzettend comfortabel om te dragen. Ze hebben een geweldige pasvorm, wringen nergens en je voelt nauwelijks dat je ze in hebt. Door die goede pasvorm sluiten ze al heel wat omgevingsgeluid uit, maar je kunt nog extra geluid filteren door de ANC. Het geluid is prima: de hoge tonen ontbreken een beetje, maar over de rest van het bereik is er een vol en warm geluid met een duidelijke, niet overheersende bas. De bediening is eenvoudig en zul je zo onder de knie hebben. Pluspunten voor de stoere vormgeving, de metal-achtige shine en bijzondere kleurstellingen maken de dopjes echt unieke eye-catchers!

Score: 8


Informatie

Urbanista London
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 99 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.