logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Under Armour HOVR – lopen op wolken


Als je bij Under Armour denkt aan sportkleding, dan zit je goed. Hoewel ik eerst dacht dat ze enkel ondergoed maakten en posture shirts, heeft het merk een uitgebreide lijn aan sportkleding. En schoenen. Onlangs onthulde Under Armour namelijk een nieuwe loopschoen, met een revolutionaire demping. De schoen krijgt de naam HOVR mee, en wij maakten wat rondjes op de HOVR Sonic.

Demping

Lopers weten dat een goede afwikkeling van je voet heel belangrijk is om de schok die je voet iedere keer krijgt (die uiteindelijk doordreunt tot de rest van je lichaam) zo klein mogelijk te maken. Iedere hulp die je daarbij kunt krijgen van je schoenen is meegenomen. Die hulp is natuurlijk best persoonlijk. Hij is deels afhankelijk van de manier waarop je loopt, je loopvorm. Natuurlijk gaat de vlieger wel op: hoe beter de schokabsorbering van je schoen, des te minder worden jouw gewrichten belast! Het verhaal van de Under Armour HOVR klinkt dan ook interessant: de schoen bevat een schokdempende laag van schuimstof, die een perfecte druk en demping geeft. Dankzij het nieuwe systeem zou de hardloper alles krijgen wat hij nodig heeft: ondersteuning, energy return en schokabsorptie. Wat extra steun is natuurlijk onmisbaar: denk ook aan je compressiesokken!

Lopen in een web

Maar the proof of the pudding is in the eating, zoals de Britten zeggen. Tijd om de schoenen aan te trekken! De eerste keer voelde het echt heel bizar: de schoenen voelen vederlicht aan je voeten. Bij de eerste stappen heb ik echt gekeken of ik ze wel echt aan had, en niet mijn pantoffels. 10+ voor het draagcomfort! Zeker omdat de schoenen ook nog eens prettig aansluiten op de voet, zodat er geen speling is en wrijving ontstaat. Tijdens het lopen viel nog iets op: het lijkt alsof je op wolken loopt. Ken je dat gevoel alsof je op een nat deel van het strand loopt, waarbij je voeten telkens een beetje in het zand zakken? Dat gevoel, maar nu wordt je ook nog een beetje teruggeveerd en heb je geen zand tussen je tenen 🙂 De oorzaak daarvan ligt in het ‘Energy Web’ van de schoen. Een netwerk aan schuimelementen dat een dempingskern bevat en waardoor de tussenzool in vorm blijft. Dat zorgt voor een sterke reactiesnelheid en een mooie energy return. Het resultaat? Een stuk minder belaste benen, waardoor je het langer volhoudt! En dat merk je echt. Na een stevig gevalletje hielspoor zijn mijn hielen echt een zwak punt geworden, maar met deze schoenen kan ik het wat langer volhouden!

Under Armour over de HOVR

UA HOVR is geïnspireerd op elke stap die een hardloper neemt en die een impact heeft van 2 tot 4 keer zijn lichaamsgewicht. Bij het ontwerpen van UA HOVR richtten we ons op het creëren van de perfecte combinatie van demping, reactievermogen en energy return – om je als het ware op te tillen,” aldus Dave Dombrow, Chief Design Officer van Under Armour. “De HOVR geeft energie en laat elke stap licht en moeiteloos aanvoelen, ik kan niet trotser zijn op dit product. Met HOVR beginnen we een nieuw hoofdstuk in het Under Armour ontwerp- en innovatieverhaal.”

Het HOVR-platform is gelanceerd in twee stijlen – de UA HOVR Sonic en de UA HOVR Phantom. De komende seizoenen zal het HOVR-systeem uitgebreid worden naar andere schoencategorieën.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.