logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Twinkly Festoon buitenverlichting

Met de Twinkly slimme lichtsnoer van 10 meter, voorzien van 20 lampjes, creëer je de perfecte sfeer in je tuin. Of je nu een gezellige barbecue organiseert, een romantische avond wilt beleven, of gewoon je tuin een magische uitstraling wilt geven, deze lichtsnoer biedt talloze mogelijkheden om jouw buitenruimte te transformeren.

Vormgeving

De Twinkly Festoon lampen zijn verkrijgbaar in twee lengtes: één met 20 lampen en één met 40 lampen. Je kunt ze niet met elkaar koppelen, ieder snoer heeft zijn eigen stroomadapter nodig. In de app kun je ze wel met elkaar verbinden, zodat je ze als één kunt bedienen. De lampjes zelf zijn vrij fors, de ronde gloeilamp-achtige vorm van de lampjes eindigen in een zwarte fitting met een stevige haak. Opvallend genoeg zit die haak niet altijd op dezelfde manier bevestigd. Bekijk je de lampjes van bovenaf, dan zit het haakje soms in lijn met het stroomsnoer, maar soms ook haaks op het stroomsnoer. Dat kan het bevestigen wat lastig maken.

Stroomvoorziening

Je sluit de stroomadapter aan op het stroomnet. De stekker zelf is waterdicht en kan dus op een buitenstopcontact worden aangesloten. Heel praktisch vind ik het feit dat je de stroomkabel, waarmee je de stekker met de lampjes verbind, aan beide zijden losgehaald kan worden. Op het stroomsnoer vind je bovendien een kleine schakelaar, waarmee je kunt schakelen tussen de verschillende verlichtingsstanden. Hiermee kun je door scènes bladeren die voor de lichten zijn geprogrammeerd. Natuurlijk kun je ze ook activeren via de app (of timers, of je smart-home instelling, of je stem, of …. ).

Alle lampjes apart bedienen

Het leukste aan Twinkly is wel dat alle lampjes in principe los aan te sturen zijn. Nou ja – Twinkly kan ze allemaal aansturen. Zo kun je ritmes en routines instellen, bewegingen en animaties. Voor je dat kunt doen moet je de lampjes in kaart brengen middels een scan, waarbij de Twinkly app iedere lamp herkent en in de juiste volgorde plaatst. Vanaf dat moment kun je lichteffecten instellen, van langzaam veranderende kleurschakeringen tot lichten die op en neer bewegen door de lampen. Dankzij die optie verheft dit lichtsnoer zich van een eenvoudig ‘verlichtings-instrument’ maar een decoratief middel om je tuin of ruimte een visuele upgrade te geven. Elk effect kan worden aangepast op basis van snelheid en kleur. Jammer genoeg is de kleurinstelling enkel mogelijk vanuit een kleurwiel. Hoewel her heel plagerig een HEX-kleurcode wordt getoond, kun je de kleur daar niet mee instellen. Een kleine misser – en een optie die ik maar wat graag in de app zou zien!


Ga direct naar Twinkly Festoon op BOL.com.

Recensie over Twinkly Festoon

CooleSuggesties topper

De Twinkly Festoon is een geweldige manier om je tuin een upgrade te geven. Het lichtsnoer laat zich makkelijk over je tuin hangen, maar je kunt hem ook vastmaken met de haakjes, zodat je jouw terras of overkapping een feestelijk tintje kunt geven. Dankzij de verbinding met de app heb je 1001 mogelijkheden ter beschikking of maak je jouw eigen thematische verlichtingsplan. Ieder lampje is afzonderlijk instelbaar en is daarmee niet alleen geschikt voor fijne verlichting, maar is het ook een briljante keuze voor kleur en sfeer,

Score: 9


Informatie

Twinkly Festoon
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 99.99 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.