logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Première review: Toy Story 4


Vandaag was de première van de nieuwe film uit de Toy Story franchise een feit. Hij werd gehouden in de Kinepolis bioscoop in Utrecht, op het Jaarbeursplein. Voor de aanvang van de première waren er tal van leuke activiteiten georganiseerd, zoals blikgooien, ringwerpen en touwtrekken, waarmee leuke prijzen gewonnen konden worden. Bovendien waren er genoeg versnaperingen te verkrijgen, waaronder verse smoothies en koffie, muffins en leuke puntzakken zomerfruit. Een kids weekend om van te smullen!

Op de rode loper bij Toy Story 4

Maar een echte première is het natuurlijk niet zonder de nodige Bekende Nederlanders op de loper. Naast een aantal stemacteurs die hun stemmen hebben geleend aan stemmen van de verschillende karakters Pip Pellens spreekt bijvoorbeeld de stem in van Giechel Verkuiltjes, Howard en Rogier Komproe spraken de stemmen in van Ducky en Bunny) waren er nog een aantal andere bekende genodigden aanwezig op de rode loper. Wij hebben ons beste beentje voor gezet om geslaagde foto’s te maken – en ze worden steeds een stukje beter 🙂 Zie hieronder een verslag van de rode loper!

Toy Story 4

Maar er is natuurlijk meer over de film te zeggen dan een eerste spetterende indruk op de rode loper! De film zelf is namelijk ook absoluut de moeite waard. Kosten nog moeite zijn gespaard om een bijna levensechte film neer te zetten, als het aankomt op de uitvoering en de enscenering van de verschillende omgevingen, althans. Wat een sfeervolle beelden zijn er gemaakt, dankzij het spelen met licht en scherptediepte! Echt heel erg indrukwekkend. Net als in de eerdere films zijn de mensen nog altijd op zijn Disney’s in beeld gebracht, terwijl het speelgoed… nou ja – dat ziet er dan weer levensecht uit. En aangezien het daar om draait, zit het met de grafische uitwerking helemaal goed.

Het verhaal van Toy Story 4

Het bijzondere van Toy Story 4 is wel dat de ‘cast’ (als je daarover kunt spreken bij een animatiefilm) nog helemaal onveranderd gebleven. Alle oude bekenden komen weer terug in deze film, aangezien de hele doos van Andy naar Bonnie is gegaan. Inmiddels zijn de speelgoed-karakters al een tijdje bij Bonnie, en hebben ze een goede band opgebouwd. Het gaat bijna mis wanneer Woody zich een tikje overbodig voelt: hij wordt in de kast gelegd en nagenoeg vergeten door ‘zijn kind’. Als ze voor het eerst naar de kleuterschool moet en daar erg zenuwachtig voor is, doet hij waar hij goed in is. Troost bieden! Dankzij zijn hulp maakt ze Vorkie, een speelgoedpoppetje van een oude spork (lepel-vork) met ogen en armen. Ze ziet hem als speelgoed, waardoor hij ook echt tot leven komt.

Bekijk hier de trailer van Toy Story 4:

https://www.youtube.com/watch?v=jTChGICT7Bo

Acceptatie

Dat vind Vorkie trouwens helemaal niet zo leuk. Hij ziet zichzelf als afval en doet er alles aan om terug te keren naar die felbegeerde vuilnisbak. Daar gaat het mis. Woody doet er alles aan om dat te voorkomen. Als het gezin van Bonnie echter op vakantie gaat, loopt het helemaal uit de hand. Vorkie weet te ontsnappen! En om Bonnie te sparen gaat Woody naar hem op zoek om hem terug te halen. Daar begint het grote avontuur, zeker wanneer ze Bo Peep tegenkomen in een tweedehands winkel waar een paar gevaarlijke poppen leven… Woody staat voor een paar spannende keuzen: zijn liefde voor Bo, zijn liefde voor Bonnie, de toekomst van Vorkie en nog veel meer. Daarbij speelt ook Buzz Lightyear een belangrijke rol in de film, aangezien hij door de speelgoed-items als leider wordt gezien. Maar is hij daar wel geschikt voor?


Recensie over Toy Story 4

CooleSuggesties topper

Dit is misschien niet de spannendste film uit de reeks (deel 3 was verreweg de meest brute uit de serie) maar hij heeft zeker genoeg spanning om je te laten kijken, van het begin tot het eind. Net als de eerdere films heeft Toy Story 4 ontzettend veel lagen. In de bioscoop hoorde je regelmatig alleen de volwassenen gniffelen of lachen, om een andere keer weer met zijn alleen mee te genieten. De kleurrijke karakters zijn goed doordacht en komen op het doek helemaal tot leven. Het is spannend, ontroerend, herkenbaar en verrassend. Zeker een geslaagde film. Ik vraag me alleen af: hoe gaat het nu verder?

Score: 9


Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.