logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Tomorrows Kitchen Single Tea server

Meer dan nog dan bij koffie hebben mensen met thee een heel eigen smaak. Sommigen willen alleen maar vruchtensmaakjes, anderen drinken het liefst groene thee, weer anderen zweren bij een stevige, donkere Engelse melange. Grote dozen met theezakjes staan steevast op tafel, zodat ieder op zijn wenken bediend kan worden. En dat is altijd een spannende strijd. De thee wordt sterk of slap gezet, de lekkende theezakjes verdwijnen uit de kopjes op schoteltjes. Altijd lastig!

Single Tea

Gelukkig is er een heel slimme en chique oplossing: de Single Tea Server van Tomorrow’s Kitchen! Dit thee-ei is speciaal bedoeld voor losse thee. Die doe je in het metalen kuipje, waarna je de kunststof bak omgekeerd op je kopje kunt zetten. Is je thee goed op smaak? Dan haal je hem naar boven en draai je hem om. Je hebt direct een schoteltje bij de hand! Dat is nog eens makkelijk, niet? En omdat je alle onderdelen uit elkaar kunt halen, is de Single Tea Server ook nog eens heel makkelijk schoon te maken.

Tomorrows Kitchen Single Tea server2Zonder kringen

Omdat je het thee-ei direct omdraait nadat je thee klaar is, voorkom je lekkage en vocht op je tafel, wat kan zorgen voor die lelijke kringen als je een houten tafel hebt. Dankzij de vele openingen in het ei en de ruimte waarin de blaadjes kunnen dwarrelen, heb je een heerlijke volle smaak van je thee. Super handig!

Bewaren

Thee moet je donker en luchtdicht bewaren. Dat zijn de meest ideale omstandigheden. Maar als je uit één van die twee moest kiezen, zou ik toch gaan voor luchtdicht. Daardoor kan er namelijk ook (vochtige) lucht bij je thee komen, waardoor die aan smaak inlevert. Bovendien is het zo dat als je een bakje in een kast zet, hij an flink luchtdicht is. Met een Vacuum bakje van Tomorrows Kitchen kun je alle producten luchtdicht bewaren – dus ook thee! Zet er simpelweg de pomp op, haal hem een paar keer omhoog en je bent klaar. Let wel: de vacuümpomp moet je los kopen bij de bewaarbussen!


Recensie over Single Tea Server

De Single Tea Server is een ideale oplossing voor het drinken van een kopje losse thee. Je hebt namelijk meteen een lekschoteltje bij de hand. Een kleine beperking: door de condens die zich vormt op het schoteltje is het toch even opletten geblazen wanneer je de Single Tea Server omdraait. Verder een ideaal hulpje: de volle smaak doet goed, hij is goed schoon te maken en makkelijk te vullen.

Score: 7


Informatie

Single Tea Server, Tomorrows Kitchen
Meer weten?
Prijs: 9.99 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.