logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Maak kennis met de moderne klassieker: de Teufel BAMSTER is nog veelzijdiger


img_0080

De Bamster heeft in onze wereld een goed plekje weten te bemachtigen. De bluetooth speakers van de Duitse muziekgigant maken een onuitwisbare indruk. Bovendien laten ze zien dat hun R&D-afdeling niet stilzit en blijft sleutelen aan hun producten. Hoewel de Bamster al 2,5 jaar bestaat komen er telkens nieuwe producten bij. De nieuwe Bamster lijkt dan misschien wel op zijn voorganger, maar is beter dan ooit.

img_0084

Stevig

De nieuwe Bamster voelt ten eerste al oerdegelijk aan, dankzij de geborstelde aluminium behuizing. Hij kan tegen een stootje, dat is duidelijk, hoewel het aluminium niet onverwoestbaar is: zoals je weet zijn grote vlakken best vatbaar voor krassen en beschadigingen. Maar de speaker? Die merkt daar niets van. Op zijn rubber pootjes en stevige aluminium behuizing is hij vrij van trillingen en resonanties, zodat hij zelfs bij hogere volumes een helder geluid geeft.

img_0087

Stereo

Het meest gave is het stereo geluid. Ja, er zijn meer speakers die te koop lopen met het feit dat ze stereo geluid weergeven, en als je goed luistert is dat ook wel zo, maar dankzij de lange afmeting van de Teufel Bamster komt het beter tot zijn recht, zeker als je de speaker voor je neerzet als bijvoorbeeld een soundbar voor je computer of als je hem achter je tablet zet bij het bekijken van Netflix of een andere streaming dienst.

img_0092

Vol geluid

Dankzij de twee passieve basdrivers heeft de Teufel Bamster een mooi en vol geluid, met een duidelijk aanwezige lage toon in zo’n beetje alle volumes. Omdat die zo nadrukkelijk aandacht krijgen in de speaker heeft dat wel een kleine concessie tot gevolg: de middentonen zijn niet altijd even goed aanwezig, en dat is wel jammer. Ondanks dat de nadruk niet op de middentonen ligt (waardoor stemmen soms een beetje overstemd worden door de bas) is dat hiaat niet hinderlijk in het dynamisch bereik. Het mooie is dat zowel bij een laag volume als bij een hoog volume het geluid eenzelfde kwaliteit heeft, zonder vervormingen of dat het geluid heel iel wordt.

Verbinding

Natuurlijk kun je via bluetooth verbinding maken met deze nieuwe Teufel Bamster. Via een bluetooth 4.0 verbinding om precies te zijn, met en aptX codering voor zo min mogelijk kwaliteitsverlies. Het minimalistische ontwerp heeft tot gevolg dat de kleine aan/uitschakelaar aan de achterkant van de speaker is geplaatst. Ook vind je aan de achterkant bedieningselementen voor het pauzeren of starten van en nummer, voor- en achteruit schakelen en het opnemen van een telefoongesprek. Niet de meest handige optie. De draaiknop aan de rechterzijde is bedoeld voor het aanpassen van het volume. Het handige aan de speaker is dat je ook een 3,5mm jack plug kunt aansluiten. Bijvoorbeeld op je computer of laptop, maar ook kun je er je smartphone op aansluiten.

Prijs, verkrijgbaarheid en levering

De nieuwe BAMSTER is verkrijgbaar in het zilver en in het zwart en is voor 139,99 euro te koop op de website www.teufelaudio.nl en in de Brandstore in de Amsterdamse Van Baerlestraat.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.