logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Teufel Airy TWS 2


Na de release van de Teufel Airy TWS oordoppen komt het Duitse merk met een opvolger. De vraag is natuurlijk: wat is er nieuw en verbeterd aan deze oordopjes? Op welke fronten waren verbeteringen mogelijk? Wij zochten het voor je uit!

Vormgeving

De Teufel Airy TWS 2 zijn niet de meest compacte of subtiele oordopjes die je in huis kunt halen. Aan de vormgeving kun je echter wel zien dat de styling genoeg aandacht heeft gekregen. Zo vond ik de afgevlakte voorkant, met de kenmerkende T als logo, erg cool. Onderop het doosje vind je een USB-C oplaadpunt en de knop om de dopjes te koppelen. Het klepje klapt solide open en voelt heel stevig aan. De dopjes laten zich makkelijk uit de oplaadcassette nemen en houden zich bij het opbergen magnetisch op hun plek. De IPX4 spatwaterdichte afwerking valt op door onder andere een schermpje voor de rubber oordopjes. Het oordopje zelf heeft een bijzondere mix van Teufels voorkeur voor strakke lijnen en toch een wat ronde vibe.

Comfort

Natuurlijk is het draagcomfort van oordopjes ontzettend belangrijk. Het feit dat je iets in je oor duwt is al bijzonder – dan kun je het beter zo goed mogelijk uitvoeren. Dat wordt al deels opgelost door het steelvormige ontwerp, dat slechts 8,8 gram weegt. Dat is behoorlijk licht, zeker in de prijsklasse onder de 100 euro. Dankzij het steelvormige ontwerp kun je ze makkelijk bedienen, zonder dat je de dopjes daarbij verder je oren induwt zoals bij de knopvormige TWS. Dankzij de meegeleverde rubber oordopjes in 5 maten kun je zonder problemen de juiste dopjes vinden voor jouw oren, waardoor je niet alleen een hoger draagcomfort hebt, maar ook een betere afdichting tegen omgevingsgeluid.

Bediening

Hij wordt bediend met korte en lange vingertikken, zodat naast het beantwoorden van oproepen, het pauzeren van muziek en het overslaan van nummers ook volumeaanpassing mogelijk is. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de bedieningselementen aan te passen in de Teufel Headphones app, waar de eerste generatie Teufel TWS geen toegang tot had. Door op de oortjes te tikken kun je afspelen pauzeren/hervatten of doorskippen naar het vorige of volgende nummer. Voor het regelen van het volume moet je even knijpen in het steeltje.

Ruisonderdrukking

Nieuw voor de Teufel Airy TWS 2 is de actieve ruisonderdrukking, beter bekend als ANC. Het vorige model had deze feature nog niet en laten we eerlijk zijn – dat is niet meer van deze tijd. De ANC van de Teufel Airy TWS 2 laat zien dat ze bij Teufel van wanten weten. Naast de passieve geluidsdemping van de rubber oordopjes filtert deze functie nog meer van het omgevingsgeluid weg, waardoor je beter naar je muziek, podcast of audioboek kunt luisteren. Deze tegengeluiden hebben wel een subtiele weerklant op het geluidsbeeld: je hoort dat de functie aanstaat, maar echt hinderlijk is dat niet. Daarnaast kun je schakelen naar de transparantiemodus, die omgevingsgeluiden juist doorgeeft via je oren, zodat je ondanks de passieve demping toch omgevingsgeluiden kunt waarnemen. En dat kan praktisch zijn als jij je in het verkeer begeeft of bijvoorbeeld op een station naar de berichten wil luisteren. Deze functies kun je activeren in de Teufel Headphones app, waar je bovendien de bedieningselementen kunt aanpassen en de EQ instellingen kunt tweaken.

Geluidskwaliteit

De Teufel AIRY TWS 2 heeft qua geluidskwaliteit een mooie upgrade gekregen. Dat zie je eigenlijk al op papier: de 5,8-mm drivers uit de eerste generatie Airy TWS zijn vervangen door aanzienlijk grotere 10-mm drivers, wat op het gebied van geluid een mooie sprong voorwaarts is. Ook beschikt dit model over drie microfoons per oordopje, waardoor de spraakkwaliteit verbeterd is en de ANC mogelijk wordt gemaakt. Dankzij de Bluetooth 5.2-connectiviteit wordt de geluidsinformatie snel doorgegeven. Zoals je van Teufel gewend bent leunt het geluidsbeeld iets naar de bastonen, wat een warm klankbeeld oplevert. Je kunt dat natuurlijk bijstellen in de bijbehorende app, maar ‘out of the box’ is het al een aangenaam geluid.


Ga direct naar Teufel Airy TWS 2 op BOL.com.

Recensie over Teufel Airy TWS 2

CooleSuggesties topper

Zoek je oordopjes van maximaal 100 euro? Dan moet je zeker eens kijken naar de Teufel Airy TWS 2. Aan de geluidskwaliteit en functies zal het zeker niet liggen, daar is absoluut niets mis mee. Natuurlijk klinken duurdere dopjes beter en beschikken ze over een betere ANC, maar deze dopjes kunnen zich qua ruisonderdrukking zeker meten met zijn directe concurrenten en zal er qua geluidskwaliteit regelmatig boven staan. Het geluid is rond en uitgebalanceerd: de 10mm drivers leveren een vol en helder geluid op. De lage prijs is te verantwoorden door de wat forse oplaadcassette en de kunststof uitvoering. Aan de andere kant zorgen de elektronische geluidsdemping en het hoge draagcomfort ervoor dat ze prettig geschikt zijn voor dagelijks gebruik. De Teufel Airy TWS 2 is te koop in het zwart, wit, rood, groen en blauw.

Score: 9


Informatie

Teufel Airy TWS 2
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 99 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.