logo-liggend-wit-donkerblauw

Game review: Taxi Chaos, PS4


Taxi Chaos doet in alle opzichten zijn naam eer aan. Het is in feite een soort opvolger of remake van Sega’s Crazy Taxi, dat zijn sporen al heeft verdiend. Het is in deze chaotische game de bedoeling dat je in jouw taxi – een heel praktische cabrio – mensen door de stad rijdt binnen de afgesproken tijd. Alleen op die manier verdien je zo veel mogelijk geld. Daarbij wordt je flink geholpen door een pijl, die als een navigatiesysteem laat zien hoe je moet rijden (maar je kunt natuurlijk ook je eigen weg bewandelen en de nodige short-cuts nemen).

taxi chaos screenshot

Taxi Chaos

De game Taxi Chaos speelt in een bruisende, chaotische en kleurrijke stad. De look and feel van het spel komen goed met elkaar overeen. Vrolijk, energiek en vol power en passie. De stevige beat van de achtergrondmuziek is opzwepend en voegt een soort spanning toe die het spel zeker ten goede komt. Daarbij is ook de nodige vrolijkheid vanaf zowel jouw karakter als chauffeur en je kleurrijke passagiers bijzonder aanstekelijk.

Bekijk hier de trailer van Taxi Chaos:

Stuiterend

Al die energie en vrolijkheid laat je ook de nodige captriolen uithalen. Je hebt een springmodus en een turbostand die je kunt inzetten. Daarmee race je letterlijk door alle gebieden heen, cross je door vijvers… en spring je zelfs van gebouw naar gebouw. Dat maakt het spel zeker leuk, maar jammer genoeg is het al vrij snel repetitief. Als je geniet van dit genre is het echt smullen. Het is een timemanagementgame die je in een constante rush van haasten zet. Is dat niet jouw ding, da heb je na een minuutje of 10 wel gezien wat je allemaal kunt doen. Taxi Chaos heeft slechts twee beschikbare bestuurders, zes vrij te spelen cabrio’s en drie modi: arcade, pro en free roam. In de Arcade-modus krijg je alle beschikbare hulpmodi en een timer waarin je zoveel mogelijk passagiers op hun plek moet krijgen. Je kunt enkele seconden toevoegen aan je timer als je een passagier zo snel mogelijk aflevert. Door sprongen te maken, combo’s en close calls te maken, krijg je een hogere score. Pro-modus is precies zoals arcade-modus, maar zonder de richtingspijl. Dat levert al een flinke uitdaging. Free roam verwijdert de timer volledig, zodat je echt een idee krijgt van de verschillende locaties en de beste routes naar elke bestemming kunt uitzoeken.


Ga direct naar Taxi Chaos op BOL.com.

Recensie over Taxi Chaos

Taxi Chaos is een heerlijke game voor als je af en toe lekker wil racen in een chaotische wereld. Mij kon het niet zo veel bekoren, mijn zoon heeft de nodige uren achter het virtuele stuur doorgebracht. De stemacteurs doen het spel wel de das om: daar zit te veel herhaling in de ‘gesprekjes’ die je met je klanten voert. Op den duur wordt dat echt vervelend. Het racen zelf is grappig en het spel is heerlijk uitgewerkt. Zeker een aanrader als hij wat goedkoper is geworden, of voor nu als je zo’n chaoot bent.

Score: 6


Info

Taxi Chaos
Uitgever: Mindscape
Getest op: PS4
Genre: racen
Prijs: 29.99 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.