logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Soundcore Motion X500 bluetooth speaker


De zomer komt er aan, tijd om lekker met elkaar op het terras plaats te nemen! En wil je daar genieten van fijne muziek, dan kies je natuurlijk een speaker die ruimtelijke audio biedt. Daardoor krijg je een beter stereo-effect en wordt het geluid als het ware je tuin ingestuurd. Voor muziek in de buitenlucht heb je wel meer power nodig dan voor muziek binnenshuis: de Soudcore Motion X500 is een middenklasse speaker die daarvoor is ontworpen.

Vormgeving

De Soundcore Motion X500 bluetooth speaker ziet er een beetje uit als een gereedschapskistje of forse handtas. Zo voelt hij ook aan: de speaker is behoorlijk zwaar, maar dankzij het robuuste aluminium handvat neem je hem makkelijk overal mee naar toe. Hij ziet er stoer en degelijk uit, met een fraaie mat-metalen afwerking die de Motion X500 een stoer uiterlijk geeft. De speaker voelt heel robuust aan en de IPX7-classificatie geeft aan dat hij dat ook echt is. Bovenop vond je een naar boven gerichte speaker met een aanpasbare ledverlichting, maar ook de bedieningselementen. Op de achterzijde vind je de USB-C oplaadpoort, weggestopt achter een rubber klepje. Onderop vind je ook rubber voetjes. Daardoor staat hij niet alleen stevig: ook vibraties worden zo tegengegaan.

Bediening

De speaker zelf is voorzien van zes bedieningselementen, die je makkelijk instellingen laat wijzigen en keuzes laat maken. Zo heb je specifieke knoppen voor aan/uit, Bluetooth-koppeling, EQ-selectie, volume en afspelen (afspelen/pauzeren/overslaan/vorige). Houd je de afspeelknop drie seconden ingedrukt, dan activeer je daarmee de slimme assistent. Super makkelijk en praktisch!

Specificaties

Je verbind deze speaker via Bluetooth 5.3 met je smartphone, tablet of andere smart device. De gegevens worden doorgegeven via SBC-, AAC- en LDAC-codecs, waarbij de laatste een hogere geluidskwaliteit via Bluetooth produceert vanaf ondersteunde apparaten.

Geluidskwaliteit

Het is best lastig om een dergelijke speaker te beoordelen op geluidskwaliteit, omdat je heel ander geluid nodig hebt om een buitenruimte dan binnenshuis. Zet je hem binnen aan, dan krijg je een bombastisch, luid geluid dat je misschien niet waardeert. Wel hoor je meteen hoe ruimtelijk dat geluid is. Zet je de speaker vervolgens in een grote ruimte of buiten neer, dan hoor je meteen dat je die luidheid echt wel nodig hebt. De twee ruimtelijke EQ’s – Spatial Signature en Spatial Dynamic – zorgen daar voor een fantastisch effect. Je kunt overigens ook kiezen voor de Soundcore Classic EQ, die al heel wat power laat horen. Bij Spatial Signature worden de bassen nog lager en de muziek iets ruimtelijker. Bij de Spatial Dynamic komt de speaker wat mij betreft het beste tot zijn recht. Het is misschien niet de keuze voor basliefhebbers, maar het geeft wel het fraaiste ruimtelijke resultaat. Wil je het geluid meer naar je hand zetten? Dat kan met de Soundcore-app. Daar krijg je toegang tot de 9-bands equalizer, die je naar wens kunt instellen.


Recensie over Soundcore Motion X500

De Soundcore Motion x500 is een heel specifiek product: hij is echt ontworpen om buitenshuis te gebruiken… tenzij je van baszware muziek houdt. De behuizing voelt oerdegelijk en ziet er stoer uit, dankzij de metalen behuizing. De verlichte bediening is praktisch aanwezig en werkt heel intuïtief. Wil je meer? Dan kun je ‘m verder aanpassen met de Soundcore app. Echt nodig is dat volgens ons niet. De voorgeprogrammeerde EQ-instellingen bieden al genoeg opties, met wat ons betreft de Spatial Dynamic EQ bovenaan het lijstje. Er zijn eigenlijk maar twee nadelen. Neem je de speaker veel mee op pad? Dan kan het gewicht je parten spelen. Daarnaast is de batterijduur niet om over naar huis te schrijven. De speaker gaat zo’n 12 uur mee, afhankelijk van de geluidsmodus en het volume mogelijk zelfs nog minder. Zoek je echter powersound voor het luisteren van muziek of het kijken van films buitenshuis? Dan is dit de speaker to go!

Score: 8


Informatie

Soundcore Motion X500
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 169 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.