logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Muziekkwaliteit ten top met de sonoroHIFI SO-510


sonorohifo so-510Inmiddels hebben wij op onze website heel wat radio’s voorbij zien komen. Niet dat ik daarmee pretendeer om een muziekexpert pur sang te zijn, maar ik durf wel een gedegen mening te delen over het onderwerp. De kans om een voor mij onbekend merk uit te proberen laat ik dan ook niet schieten. SonoroHIFI is zo’n merk, van Duitse makelij. We laten dan ook graag een bezorger langs komen met een testexemplaar!

Flinke kast

Een week later staat de pakketbezorger voor de deur, waarbij een enkel zweetdruppeltje op zijn hoofd zichtbaar is. De reden is al snel duidelijk: deze radio is niet bepaald draagbaar te noemen! Naast het gewicht van 22 kilogram speelt ook het formaat hierbij parten. De radio alleen heeft het formaat van een ietwat compacte bijzettafel (53,6 x 29,7 x 4o cm). Als je bedenkt wat voor techniek er allemaal in dit apparaat zit verwerkt beetje echter meteen waarom het zo groot is. In plaats van de radio los van de speakers te halen zit hier namelijk alles in één: twee zware 6,5-inch subwoofers (70 watt), vier gekantelde 3-inch midwoofers (20 watt), en middenin twee 0,75-inch tweeters (20 watt) voor de hoge noten en aan de voorkant natuurlijk het RVS radiodeel. Nu heeft de radio een dusdanig formaat dat je hem misschien niet zomaar in je kast kunt stoppen. Ook daar heeft de fabrikant aan gedacht. Je kunt namelijk een voet mee bestellen voor bijna € 200. Daarmee maak je het ontwerp van de radio helemaal compleet: een glanzende glazen plaat op de grond houdt een geborstelde paal overeind. Daarop bevestig je (met een speciale steun) de radio. Een geweldige aanvulling, die ik je zeker aanraadt. Het geluid komt daarmee op een perfecte hoogte voor wanneer je in een stoel of op de bank van muziek genieten.

Functies

Je koopt een radio niet alleen vanwege zijn knappe snoetje. Er moet ook wat power inzitten! Deze sonoroHIFI radio heeft genoeg functies in huis om je op muzikaal gebied van alle gemakken te voorzien. Qua functionaliteiten kunnen we best kort zijn. De SonoroHIFI beschikt over DAB/DAB+ en FM radio (die via een kabel of uittrekbare antenne gekoppeld kan worden, maar ook via de COAX-aansluiting van je televisieabonnement, als je nog via deze analoge techniek gebruik maakt). Daarnaast kun je muziek streamen via een bluetooth verbinding en je smartphone of tablet. Tenslotte beschikt de radio over een cd-speler, zodat je ook optimaal kunt genieten van je fysieke muziekverzameling. Als extraatje beschikt de radio over een aantal ingebouwde tracks die dienen voor meditatie en ontspanning. Je moet er van houden, maar het is wel een grappige functie. Voor muziek van andere apparaten kun je gebruik maken van drie ingangen: een 3,5mm jack-ingang, een RCA-ingang en – perfect voor bijvoorbeeld je televisie – een digitale ingang.

Geluid

Dan komen we tenslotte bij de geluidskwaliteit van dit toestel. Dankzij de slimme plaatsing van de verschillende speakers heb je bijzonder ruimtelijk geluid. Alle noten worden op de goede manier door je kamer geslingerd, hoewel je natuurlijk niet zo’n stereo effect bereikt als wanneer je speakers daadwerkelijk verspreid staan over de ruimte. De ingebouwde geluidsprocessor doet goed zijn best om een zo helder mogelijk geluid te produceren. Dat lukt dan ook bijzonder goed. Wordt de kleur van het geluid niet helemaal naar je smaak zijn kun je dit heel eenvoudig via de afstandsbediening en de ingebouwde equaliser aanpassen. Snelle aanpassingen kun je maken op het gebied van Bass en Treble, ook weer via de afstandsbediening. Zo had ik al vrij snel de bas een paar tandjes lager gezet, die was naar mijn smaak te nadrukkelijk aanwezig. Ondanks die aanwezige baspartij is het overigens wel zo dat het volledige spectrum aan geluiden aanwezig is. Ik kon nergens een gat vinden: het geluid is perfect gevuld. Dankzij de zware behuizing en de constructie van de radio is er ook geen resonatie te horen, wat de muziek ten goede komt. Tot slot: zelfs bij lage muziekvolumes heb je met deze radio een mooi en vol geluid. Het is dan ook een echte aanwinst voor je huiskamer. Gezien de neutrale vormgeving en de glossy witte of zwarte uitvoering past hij ook wel in ieder interieur. Het display, waarop tijd en datum te zien zijn, kun je qua intensiteit aanpassen. En ja: je zou hem zelfs nog kunnen gebruiken als een bijzettafeltje.

Conclusie over SO-510

Een geweldige radio met een topkwaliteit geluid. De bediening is heel eenvoudig en intuitief, je kunt er zo mee aan de slag. De negen voorkeuzezenders zijn wat aan de schamele kant, maar dankzij de bluetooth verbindingsmogelijkheid, de cd-speler en de drie externe ingangen heb je genoeg mogelijkheden ter beschikking. Het formaat zal wellicht parten spelen om hem te laten staan: je moet er echt de ruimte voor hebben. Tip: zoek er ook de passende voet bij. Dan heb je echt een eye- en ear-catcher voor in je woonkamer! Door: Score:SonoroHIFI SO-510 krijgt 4,5 van de 5 punten.

Informatie

SO-510, SonoroHIFI Klik hier voor de Prijs: 1499 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.