logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Skullcandy Method Active


Luister je graag naar muziek tijdens het sporten, maar heb je dan ook wel graag het heft in eigen hand? De Skullcandy Method Active is dan waarschijnlijk één van de headsets die je zult overwegen. Skullcandy heeft natuurlijk een goede naam op het gebied van audio, hoewel je wel van het eigenzinnige en ietwat stoere ontwerp moet houden. Vooral de skull als icoon is niet ieders favoriet. Toch is dit wel een headset die je graag mee wilt nemen tijdens het sporten, aangezien hij geweldig goed blijft zitten.

Pasvorm

Als je namelijk kijkt naar de dopjes, zul je in eerste instantie weinig vernieuwends zien. De dopjes zijn dan ook niet heel erg spannend, als je een soepel rubber daar niet toe rekent. Wat wel bijzonder is, is de haak aan de bovenkant van beide dopjes. Deze rubber haakvorm zorgt ervoor dat de dopjes beter in je oren blijven zitten. Een kabel loopt achter langs je nek om ze goed bij elkaar te houden. Met een klein ringetje kun je deze kabel korter of langer maken, zodat je daar geen last van hebt. Minpunt is de forse vorm van de oordopjes: ze steken best wel een eind uit. Daardoor krijg je wel een beetje last van Shrek-oortjes! Een leuke feature is wel de ingebouwde Tile tracker. Met de originele Tile app kun je zo in de gaten houden waar je oordopjes zich bevinden. Een heel praktische functie – zeker bij dit soort kleine oortjes, die je nog wel eens kunt misplaatsen.

Waterbestendig

Een andere positieve eigenschap van de Skullcandy Method Active is de waterdichte afwerking. Hij heeft de normering IPX7 meegekregen, wat inhoudt dat hij bestand is tegen een fikse dosis zweet, maar ook gebruikt kan worden in een flinke regenbui… als je daar aan durft te wagen. Heb je de dopjes even uit, dan blijven ze netjes bij elkaar door twee kleine magneten op de achterkant van de dopjes.

Accuduur

Deze headset gaat best lang mee, zeker als je kijkt naar het formaat. Je kunt op een volle accu maar liefst 10 uur muziek luisteren. Na een snellaadtijd van 10 minuten kun je er weer 2 uur tegenaan. Dat is erg netjes! In 2 uur is je headset weer volledig opgeladen en kun je weer vol aan de bak.

Bediening

In het kabeltje vind je een redelijk forse afstandsbediening. Aan de ene kant dacht ik ‘wat een overkill’, zeker gezien het compacte en kleine formaat van de set, maar tijdens het gebruik pluk je daar alleen maar de vruchten van. Je pakt de afstandsbediening zo vast, voelt snel waar de knopjes zitten en kunt er zo snel en gemakkelijk mee aan de slag om het volume harder of zachter te zetten, door te skippen naar een eerder of volgend nummer… en zelfs om contact te hebben met Siri of Google Assistent!

De geluidskwaliteit

Het blijft – na alle extra functies – een van de belangrijkste elementen van een koptelefoon. Het geluid! We hebben op onze redactie al van alles voorbij zien komen: dure headsets met een heel slechte geluidskwaliteit, goedkope sets die ons echt verbaasden. Qua prijs is deze Skullcandy Method Active een echte middenklasser – hoe zit het met de geluidsprestaties? Wel: daar waren we aangenaam over verrast. Het scheelt uiteraard al stukken dat het een in-ear koptelefoon betreft. Daarmee heb je sneller een goede geluidskwaliteit dan een on-ear of een over-ear. De instellingen zijn heel prettig en neutraal. Je hoort alle segmenten van de muziek, met een aangename bas en geen overheersende hoge tonen. Voor de technerds: de koptelefoon gebruikt drivers van 9,2mm, met een NeFeB magneet. Het bereik van de speakers is 20Hz tot en met 20KHz, waarmee je zo’n beetje het volledige bereik hebt gevangen.

Ga direct naar Skullcandy Method Active op BOL.com.


Recensie over Skullcandy Method Active

Skullcandy is een gevalletje apart. Qua vormgeving ziet hij er namelijk best fors en ietwat onbeholpen uit – vooral de uitstekende delen van de oortjes doen hem wat goedkoop ogen. Qua geluidskwaliteit en functies is er echter niets afgedongen: bluetooth 5.0, een ingebouwde Tile tracker en een fijne geluidskwaliteit – dat is dan weer alles wat je terug wil zien in een headset! je kunt er mee bellen en je Voice Assistant mee bedienen, zodat je telefoon opgeborgen kan blijven in je tas. Daarbij is hij ook nog eens bestand tegen een flinke regenbui en de nodige hoeveelheid zweet. Een echt goed sportmaatje, maar minpunten voor z’n looks.

Score: 8


Informatie

Skullcandy Method Active, Skullcandy
Meer weten?
Prijs: 69.99 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.