logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Sit&Joy zitzakstoel Grandio


Het is belangrijk dat je af en toe lekker ontspant en relaxt, maar het is niet goed om de hele dat te liggen en te hangen – daar wordt je lichaam alleen maar lui van. Zitzakken zijn een geweldig alternatief: doordat de korrels in de zitzak in beweging blijven, blijft je lichaam zich ook telkens aanpassen aan de nieuwe vorm. Hoewel je dus lekker ontspant, blijf je toch nog een beetje in beweging. Dat principe van de zitzak is doorgevoerd naar verschillende andere vormen, waaronder stoelen. Wij namen plaats op de Sit&Joy zitzakstoel Grandio!

Goed gezeteld

Ik moet bekennen dat het wel even wennen is, zo’n zitzak als stoel. Je verwacht het namelijk niet, dat je heel comfortabel op een zitzak kunt zitten, met de steun in je armen en rug alsof je in een normale stoel zit! Ondanks het flexibele gevoel van de bolletjes in de zitzak heb je namelijk wel gewoon de steun van een normale stoel. Het vuilafstotende en waterafstotende materiaal is verkrijgbaar in een aantal hippe kleuren, zodat je de stoel precies kunt laten passen bij je (kinder)kamer.

Puberproof

Wat de zitzakken van Sit&Joy zo prettig maken, is dat ze echt kindproof zijn – ook puberproof dus. De Grandio is meteen ingepikt door onze oudste puber, die prinsheerlijk met zijn laptop op schoot huiswerk zit te maken. Door de stevigheid is zijn zithouding eigenlijk best prima, beter dan wanneer hij aan de eettafel zit, dus waarom niet? Na het huiswerk draait-ie een kwartslag, beentjes over de leuning en luistert hij wat muziek op Spotify, leest wat, denkt na over … nou ja – waar pubers dan ook over nadenken … en hangt hij lekker in de relax-modus. De zitzak is 7 kilo zwaar. Je zet hem dus zo op een ander plekje neer, waar je maar wilt. En had ik al gezegd dat je ‘m makkelijk schoon houdt, omdat het materiaal vuil- en waterafstotend is? Ideaal!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.