logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Shark Cordless Detect draadloze stofzuiger

Het Shark Detect Pro Cordless Auto-Empty-systeem is zonder twijfel een goede koop als je op zoek bent naar een draadloze stofzuiger. Misschien is het zelfs wel een van de beste stofzuigers die je in huis kunt halen!

Ontwerp

De Shark Detect Pro Cordless ziet er aantrekkelijk uit, hoewel je moet houden van de gouden randjes op het witte ontwerp. Toch zal het minder opvallen in huis, vergeleken met een zwart of donkergrijs toestel. Het LED-display op de handheld is groot en gemakkelijk af te lezen, met duidelijke bedieningsknoppen. De stofzuiger biedt drie modi: Eco, Detect en Boost. Vooral de Detect-modus, die de zuigkracht aanpast op basis van de hoeveelheid vuil, maakt schoonmaken een stuk eenvoudiger en efficiënter.

Prestaties

Wat betreft prestaties, doet de Shark Detect Pro Cordless het uitstekend voor een draadloze stofzuiger. Je kunt zo’n stofzuiger natuurlijk niet vergelijken met een grote, bekabelde stofzuiger, maar de prestaties komen ieder waar weer dichter bij elkaar. Dit model is in staat om zowel fijn stof als groter vuil op te zuigen. Dankzij EdgeDetect zal de stofzuiger automatisch harder zijn best doen zodra je in de buurt van een hoek komt, zodat alle hoekjes stofvrij worden. De LED-lampjes op de vloerkop maken het eenvoudig om vuil te zien, vooral op harde vloeren. Dankzij de meegeleverde hulpstukken bouw je deze stofzuiger ook in een handomdraai om tot een kruimeldief, zodat je er iedere dag wel gebruik van zult maken.

Functionaliteit

Het zelfledigende basisstation is een prettige bijkomstigheid. Daardoor hoef je het vuil veel minder vaak te ledigen, maar het houdt de accu van je Shark draadloze stofzuiger ook altijd op peil en zorgt bovendien voor een vaste plek voor je allemansvriendje. De accu gaat overigens 60 minuten mee in de ECO-modus, wat niet uitzonderlijk is als je hem met zijn concurrenten vergelijkt. Gebruik je de Boost-modus of de Detect-modus, zal de accu natuurlijk eerder leeg zijn: de accu gaat dan ongeveer een half uurtje mee. Om je hele huis met een acculading te stofzuigen is dan ook een beetje veel gevraagd, maar doe je iedere verdieping op een andere dag, dan kun je met deze stofzuiger goed vooruit. De geurneutraliserende technologie ervoor dat je vloeren fris blijven ruiken – een functie die we nog niet eerder waren tegengekomen en die stiekem best prettig is. Een handige functie is ook dat de stofzuigersteel kantelbaar is, zodat je makkelijk onder banken of bedden kunt stofzuigen.


Ga direct naar Shark Cordless Detect Pro draadloze stofzuiger op BOL.com.

Recensie over Shark Cordless Detect Pro draadloze stofzuiger

Ben je op zoek naar een draadloze stofzuiger? Dan is de Shark Detect Pro Cordless een geschikte kandidaat – de prestaties zijn dik in orde, met praktische functies zoals het Detectiesysteem en de kantelbare stofzuigersteel als praktische pluspunten. Het zelfreinigende systeem en oplaadstation zijn fijne bonuspunten. Het pakket zelf is goed voor de meeste huishoudens. Ook deze draadloze stofzuiger kun je gebruiken als kruimeldief, wat bijzonder prettig en functioneel blijkt te zijn. Snel even wat opzuigen op de bank, stoel of het reinigen van je auto wordt daarmee een eitje. Minpunten zijn de beperkte accuduur (ongeveer 30 minuten op de Detectiemodus).

Score: 8


Informatie

Shark Cordless Detect Pro draadloze stofzuiger
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 399 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.