logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Samsung A55

Het wordt steeds lastiger om een smartphone uit te zoeken. Waarom? Nou, eigenlijk omdat de specificaties en eigenschappen van de verschillende merken steeds dichter bij elkaar komen te liggen! De topklasse zijn allemaal apparaten die nagenoeg met elkaar inwisselbaar zijn, hoewel ieder natuurlijk zijn eigen kwaliteiten en speerpunten heeft. De spannendste groep smartphones is waarschijnlijk wel de middenklasse: daar moeten fabrikanten echt keuzes maken in de techniek die ze in hun toestellen verwerken voor de beste prijs/kwaliteitverhouding. Wij probeerden de Samsung Galaxy A55, een van de betere keuzes voor een middenklasse smartphone. Waarom? Dat leggen we je uit.

Vormgeving

Het bijzondere aan de Samsung Galaxy A55 is misschien wel dat hij premium aanvoelt en oogt. Samsung heeft ervoor gekozen om geen plastic te gebruiken voor de Galaxy A55 en heeft in plaats daarvan aluminium gebruikt voor het chassis, wat resulteert in een premium uitstraling en heel stijlvol ontwerp. Samen met het glas op de achterkant zorgt dit voor een elegante uitstraling die de telefoon fysiek meer in lijn brengt met de Galaxy S-serie. Hij is ook heerlijk groot, met een 6.6-inch Super AMOLED display dat een resolutie onderteunt van 1080 x 2340 pixels. De verversingssnelheid is maximaal 120Hz en de A55 ondersteunt HDR 10. Het glas aan de voor- en achterzijde betreft overigens Corning Gorilla Glass Victus Plus, met als pluspunt dat het toestel IP67 is afgewerkt. Hij is dus tegen een stootje bestand!

Camera

Op het gebied van fotografie stelt de Galaxy A55 niet teleur. Hij behoudt dezelfde 50MP hoofdcamera, 12MP ultra-wide en 5MP macro camera trio die ze ook gebruikten in de A54, en die gewoon prima prestaties levert. Zeker als de lichtomstandigheden goed zijn, zijn de foto’s en video’s behoorlijk gedetailleerd. Hij stelt snel scherm en reageert direct op aanrakingen. Ook in omgevingen met matig licht kun je prima foto’s maken, hoewel je wel wat ruis kunt ontwaren. Het grootste probleem vormen foto’s die in fel zonlicht zijn genomen, die zijn soms overbelicht en levert wazige, onverzadigde afbeeldingen op.

Specificaties

Onder de strakke behuizing doet de nieuwe Exynos 1480 chipset zijn best om alles soepel te laten lopen. ondersteund door 8GB aan werkgeheugen. Dat levert prima prestaties op voor dagelijks gebruik. Daar lijkt de accu ook voor bedacht: de 500mAh levert genoeg energie voor een dag gebruik, waarbij je niet echt zuinig hoeft te doen met je smartphonegebruik. Jammer genoeg kun je niet draadloos opladen, en ook snelladen is niet aanwezig.


Ga direct naar Samsung A55 op BOL.com.

Recensie over Samsung A55

De Samsung Galaxy A55 biedt een premium design met een groot display en prima prestaties tegen een betaalbare prijs. Hoewel hij niet perfect is – de laadsnelheid kan beter en de camera presteert niet altijd optimaal in fel zonlicht – zijn dat problemen die enerzijds passen bij het prijskaartje (de fotoprestaties) en anderzijds niet onoverkomelijk zijn (de oplaadsnelheid). Bovendien is het een toestel dat er een stuk duurder uitziet en prestaties levert die daarbij passen.

Score: 8


Informatie

Samsung A55
Adviesprijs: 350 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.