logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Salt Of The Earth deodorant – 100% natuurlijk en 100% effectief

Een frisse geur is heel erg belangrijk, dat hoef ik niemand te vertellen. Een vervelende lichaamsgeur is niet altijd te voorkomen, maar je kunt natuurlijk wel je best doen – iets dat helaas niet bij iedereen even goed is doorgedrongen. Tenminste, als ik mensen voorbij ruik komen in de bus of trein kunnen een flink aantal mensen wel een goede deodorant gebruiken. Salt of the Earth komt met een drietal deodoranten die 100% natuurlijk zijn – en dat is wel zo prettig.

Ongewenst effect

Bij sommige deodoranten zitten namelijk zoveel vervelende stofjes, dat ze kunnen worden voor de nodige irritaties. Niet fijn! Je kent de reclamefilmpjes vast wel, waarbij je mannen ziet krabben aan hun jeukende oksels. Het blijkt echt een veelvoorkomend probleem te zijn. Dan is het wel zo prettig om een deodorant te hebben die je zonder problemen kunt gebruiken, waarbij je je niet zorgen hoeft te namen over eventuele nadelige effecten voor je gezondheid.

Vrij van

EN dus zitten er veel ingrediënten niet in, die je in een groot aantal andere deosprays zult tegenkomen. Als je die lijst ziet, wordt je al niet erg blij. Dat soort dingen heb je tot nu toe dus op je lichaam gespoten! Denk daarbij aan aluminium chloorhydraat, parabenen, drijfgassen, triclosan en minerale oliën. Verbazend, nietwaar? Bovendien is de Salt of de Earth deodorant dierproefvrij en laten ze geen gele of witte vlekken in kleding achter. Nog zo’n bijkomend voordeel van het tekort een chemische bestanddelen.

Gezouten geur

De Salt Of The Earth deodoranten bevatten een natuurlijk mineraalzout, potassium alum. In Azië wordt dit mineraal al eeuwenlang als natuurlijke deodorant gebruikt. Je brengt het aan onder de oksels en het zoutfilmpje op de huid voorkomt dat er onprettige geurtjes ontstaan, zonder de poriën te blokkeren of te vernauwen. De bacteriën die de geur veroorzaken overleven niet in het zoute milieu. Drie maal raak!

Nieuwe smaken

De drie nieuwe Salt of the Earth sprays bevatten huidverzorgende aloë vera, botanische extracten en essentiële oliën. Eentje daarvan is echt voor vrouwen: de Salt Of The Earth Pure Aura Melon &
Cucumber spray: meloen en komkommer. Lekker fris, maar wel voor je vriendin of vrouw. Stoerder en mannelijker is de Salt Of The Earth Pure Armour For Men spray: dit is volgens de producent de eerste en enige natuurlijke deodorant, speciaal ontwikkeld voor mannen. Pure Armour For Men heeft een frisse en sportieve geur die overduidelijk mannelijk is. Hij beschermt je optimaal tegen die vervelende zweetlucht. Natuurlijk is de neutrale Natural Deodorant altijd gepast. Een frisse geur, die niet dominant of overduidelijk zwaar aanwezig is. Daarmee zit je altijd goed – en ben je uitstekend beschermd tegen zweetlucht.

deodorant, Salt of the Earth
Klik hier voor de
Prijs: 8,49 euro.

Salt Of The Earth is onder andere verkrijgbaar bij Etos, Kruidvat, DA, drogistplein.nl, deonlinedrogist.nl en diverse andere webshops.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.