logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Redeemer: Enhanced Edition, PS4


redeemer packshot

Goed nieuws voor de button-bashers onder ons die een wreed spel willen spelen met een meedogenloze killer. Redeemer is er voor de PS4, de XBOX One, de Nintendo Switch en de PC. Wij speelden hem op de PS4 en lieten onze vijanden alle hoeken van de kamers zien. Onze bevindingen lees je hieronder.

Brawler

Redeemer: Enhanced Edition is een echte brawler-game, waarbij jij als vechtende monnik je een weg door tientallen vijanden moet weten te redden. Jij kruipt in de strakke huid van Vasily, een ex-soldaat die rust heeft gevonden bij een groep monniken. Nadat deze worden aangevallen en meegenomen door een bende gewapende gasten, besluit je wraak te nemen op iedereen die je verkeerd aankijkt. En dat doe je! Met je technisch geüpgrade lichaam. Voordat je rust en bezinning zocht, was Vasily namelijk onderdeel van een geheim en high-tech bedrijf dat bezig was met cybernetische aanpassingen… Vasily was bijna een fulltime cybersoldaat!

Vechten als de beste

En van die upgrades pluk je nu de vruchten. Je kunt namelijk als de beste vechten en smijt je vijanden vrolijk in het rond. Tijdens het spelen gebruik je de verschillende vaardigheden, waarna je er beter in wordt: regelmatig kun je voor iedere skill een nieuwe upgrade aanvinken, zodat Vasily helemaal speelt zoals jij dat wilt. Vecht je bijvoorbeeld veel met je vuisten, dan zullen die skills snel verbeteren. Gebruik je eerder je traptechnieken, dan worden die sneller beter. Maar dat is nog niet alles!

Met alles wat je hebt

Je kunt namelijk van alles en nog wat gebruiken in je omgeving. Gooi met tonnen, kratten, stoelen en andere voorwerpen naar je vijanden. Pak wapens op en gebruik die met wisselend succes (wapens breken vrij snel, heb ik gemerkt) of neem een geweer ter hand om kogels in het rond te spuien. Al deze skills zijn ook weer upgradebaar en zorgen voor een rap tempo in het spel. Super cool zijn de speciale plekken in het spel waarbij Vasily die omgeving kan gebruiken om kills te scoren. En dat levert weer levenspunten op, zodat je langer door kunt gaan.

Ga direct naar Redeemer: Enhanced edition op BOL.com.


Recensie over Redeemer: Enhanced edition

Redeemer is een heerlijke brawler met een wreed randje. De gevechten zijn bloederig en schuwen geen details. Zo nu en dan krijg je ook een close-up te zien van de manier waarop jouw karakter vijanden om zeep helpt: het spel is dus niet voor mensen met een zwakker gestel. Het upgradesysteem werkt prima en heeft coole upgrades in petto, zoals de mogelijkheid om zwaardere wapens te hanteren of om heel coole vechttechnieken te gebruiken. Soms vertoont het spel wat kleine haperingen of glitches, maar dat zij het vergeven.

Score: 8


Info

Redeemer: Enhanced edition, Koch media
PS4, XBOX One, Nintendo Switch, PC, brawler.
Prijs: 29.99 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.