logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Rampage Crow SMX-R23 gaming muis


Gamers op de computer hebben een aantal voordelen ten opzichte van gamers op een console. Het grootste voordeel is het aantal functies dat binnen handbereik is: door het beperkt aantal knoppen op een controller zijn de functionaliteiten even beperkt als deze functieknoppen. Op een computer heb je een compleet toetsenbord ter beschikking én een muis. Diir die laatste goed in te stellen kun je jezelf heel wat voordelen gunnen! Wij probeerden de Rampage Crow SMX-R23 uit.

Ergonomisch

Natuurlijk is het kopje ergonomie heel persoonlijk. Iedereen heeft andere handen en is gevoelig voor een andere houding met de handen. De een vind het juist prettig om een vlakke muis te hebben, de ander gebruikt liever een muis die bijna rechtop staat. Een kwestie van smaak (en lichaamsbouw). De Rampage Crow SMX-R23 is vrij vlak, maar heeft wel een paar praktische features die de ergonomie verhogen. Zo heeft hij een soort voet (met ingebouwde RGB-kleurenverlichting) die je kunt aanpassen in 16,8 miljoen kleuren. De kabel is 1,8 meter lang en de muis heeft een gewicht van ca. 150 gram. Wil je niet bedraad werken? Dan kun je hem ook draadloos gebruiken. Jammer genoeg klik je de voet, waar je vingers prettig op kunnen rusten, er dan af.

Functies

De Rampage Crow ziet er in eerste instantie uit als een standaard gamingmuis met goede specificaties. Zo gebruikt de muis een resolutie van 12.000 DPI voor heel nauwkeurige bewegingen en beschikt hij over maar liefst 8 knoppen, die je stuk voor stuk kunt programmeren in de meegeleverde macrosoftware. Dat is erg prettig. Bovendien kun je een aantal handelingen inprogrammeren die achter elkaar worden uitgevoerd, zodat je sneller kunt reageren en standaard acties kunt inprogrammeren. Grappig is de mogelijkheid om de muis zowel bedraad als draadloos te kunnen gebruiken. Je kunt de onderkant van de muis wegklikken, waardoor de muis werkt via de ingebouwde en oplaadbare li-ion batterij. Jammer genoeg gaat dat losklikken niet heel eenvoudig, wat je een beetje tegenhoud om het vaak te doen. Een tweede beperking is dat je de additionele grip aan de zijkant kwijt bent, die juist zo prettig is!


Recensie over Rampage Crow SMX-R23 gaming muis

De Rampage Crow gaming muis is een praktische en efficiënte muis voor gamers die te kampen hebben met een niet onuitputtelijk budget. Hij heeft mooie functies en ligt prettig in de hand, hoewel ik hem persoonlijk wat aan de lichte kant vind. De afwerking is prima, de handleiding tenenkrommend slecht vertaald naar het Engels. Grappig detail is dat je de muis ook draadloos kunt gebruiken, maar dit vergt de nodige aanpassingen en handelingen. Het is zeker niet iets waar je regelmatig mee wisselt.

Score: 7


Informatie

Rampage Crow SMX-R23 gaming muis, Rampage
Meer weten?
Prijs: 45 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.