logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Penclic KB3 draadloos toetsenbord


Door het toenemende aantal tablets en smartphones in ons leven (wie had dat ooit gedacht?) is er ook een steeds grotere vraag naar ergonomische manieren om ze te gebruiken. Draadloze toetsenborden en muizen zijn welkome aanvullingen om het invoeren van tekst te vereenvoudigen. Het Zweedse bedrijf Penclic heeft een strak vormgegeven toetsenbord op de markt gebracht die de ergonomie van je smartphone of tablet te vergroten. Het werkt zelfs zo prettig, dat ik het Penclic KB3 toetsenbord ook op mijn computer gebruik. Waarom? Dat vertel ik zo.

Multifunctioneel toetsenbord

Het mooie aan het Penlic KB3 mini toetsenbord is namelijk dat het multifunctioneel inzetbaar is. Via een meegeleverde USB-kabel kun je het toetsenbord gebruiken als vast toetsenbord op je computer, ongeacht of dat een Windows-machine is of een Mac computer. Met deze USB-kabel laad je bovendien de ingebouwde accu op. De accu is in twee uur volledig opgeladen. Met de combinatie Fn + backspace controleer je de acculading. De lampjes gaan knipperen, waarbij iedere knipper 25% acculading is. Een heel praktische en interessante manier, moet ik zeggen! Je kunt het toetsenbord echter ook via bluetooth koppelen aan je computer. Let wel: je kunt twee verschillende apparaten koppelen aan het toetsenbord. Kies verstandig! Maar een koppeling met je computer en een tablet zou een geweldige mix zijn. Voor ieder systeem heeft het compacte toetsenbord speciale functietoetsen, zodat je optimaal gebruik kunt maken van alle mogelijkheden.

Ergonomie

Wat maakt de Penclic KB3 nu zo ergonomisch? Welnu: eigenlijk vooral dankzij het formaat! Het toetsenbord is wat kleiner dan een standaard toetsenbord, in de praktijk is het zo groot als het toetsenbord van een 13-inch laptop. Het meest ergonomische aspect van het toetsenbord is overigens niet de lichte toetsaanslag, maar het weglaten van het numerieke deel van een normaal toetsenbord! Daardoor kun je de muis veel dichter in de buurt houden en hoef je niet te grijpen naar je muis. Dat verlaagt de spanning in je arm aanzienlijk, waardoor je minder snel problemen krijgt. Door het weglaten van het numerieke deel zijn er wel wat bokkensprongen gemaakt voor toetsen als Home en Terug – die werken nu enkel als combinatie met een functietoets.

Uiterlijk

Het Penclic KB3 toetsenbord ziet er strak en professioneel uit. Het toetsenbord is van kunststof, maar heeft een rvs randje dat hem net wat extra’s geeft. Het toetsenbord is vlak en subtiel, waardoor je het makkelijk in je tas kunt steken. Met de schakelaar op de bovenkant kun je het toetsenbord uitschakelen, zodat je geen ongewenste teksten invoert als je het toetsenbord in je rugzak of tas steekt. Op je bureau schakelt het toetsenbord automatisch uit na 30 minuten inactiviteit. Op de toetsen vind je verwijzingen naar de verschillende besturingssystemen, zodat je niet snel misgrijpt op bepaalde functies. Het koppelen tussen apparaten gaat trouwens heel eenvoudig, je hoeft enkel de functietoets met het bijbehorende Bluetooth-kanaalnummer in te drukken.

Ga direct naar Penclic KB3 keyboard op BOL.com.


Recensie over Penclic KB3 mini keyboard

CooleSuggesties topper

Een betere ergonomie zit soms in kleine dingen. Letterlijk! Het compacte toetsenbord werkt geweldig fijn. Doe toetsaanslag is prettig, de toetsen zitten op een goede afstand van elkaar. Het is bovendien prettig dat je het toetsenbord kunt koppelen aan meerdere apparaten. Zo gebruik ik het voor mijn computer én mijn tablet. Het is licht en compact, zodat je het altijd kunt meenemen. De uitvoering is solide, de aluminium basis zorgt voor de nodige stevigheid en laat het toetsenbord er bovendien strak en professioneel uitzien.

Score: 9


Informatie

Penclic KB3 mini keyboard, Penclic
Meer weten?
Prijs: 85 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.