logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Origami 3D


De verkiezing voor Speelgoed van het Jaar is inmiddels afgelopen, waarvan één van de winnaars het bijzondere Origami 3D was. Waarom ik het bijzonder vond? Nou – je verwacht het eigenlijk niet, om de oude Japanse vouwkunst weer in een nieuw jasje in de schappen te hebben zitten! Alexander Toys heeft er echter een bijzonder sausje overheen gegoten, waardoor het weer helemaal hip is… en misschien wel moeilijker dan ooit.

Vouwen en bouwen

De originele kunst van Origami staat bij iedereen wel bekend om uit één blaadje een bijzonder figuur te maken. Volgens sommigen is zelfs scheuren of knippen uit den boze… maar dat zijn misschien wel de echte puristen. Bij Origami is eigenlijk alles wel veroorloofd, je kunt zelfs met meerdere blaadjes werken, knippen, vouwen en scheuren. Daar maakt Origami 3D dankbaar gebruik van. Het spannende bouwproject Origami 3D Pauw (Peacock) bestaat namelijk uit een indrukwekkende 549 losse onderdelen, die je uiteindelijk samenvoegt tot het fraaie resultaat. Daarvoor zit alles in de doos, van duidelijke instructies tot de vrolijk gekleurde vellen vouwpapier.

Stap voor stap indrukwekkend

Als je de doos bekijkt, lijkt het een onmogelijke opgave om een grote 3D-pauw in elkaar te vouwen. Zodra je de doos openmaakt, zie je dat je ontzettend geholpen wordt door de makers: de vellen papier zijn al voorgestanst met vouwlijnen, waardoor je eigenlijk niet mis kunt gaan. Het pakket is dan ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar – en als je een beetje geduldige kinderen hebt, moet dat ook zeker goedkomen. In de handleiding staan zelfs de nodige QR-codes die je stap voor stap door het proces leiden. Die filmpjes zijn overigens een prettige aanvulling, aangezien de handleiding niet altijd even duidelijk is. Soms wil je echt tekst en uitleg, geen plaatjes met icoontjes 😉 Heb je alle elementen in elkaar gevouwen (en ja, dat is een flinke klus!) dan is het eigenlijk een kwestie van de ‘haakjes’ in elkaar steken, zodat je de 3D vormen kunt bouwen.


Ga direct naar Origami 3D op BOL.com.

Recensie over Origami 3D

De makers van Origami 3D buigen de regels van het Origami-vouwen wel heel ver. Je maakt eigenlijk zo’n 550 bouwstenen, die je uiteindelijk tot een 3D-vorm in elkaar steekt. Of dat helemaal binnen jouw beleving van origami-vouwen valt, daar kunnen wij natuurlijk niet over oordelen. Dat je op een gegeven moment klaar bent met vouwen, dat is wel een ding wat zeker is. Het is een flinke klus, waar je de nodige tijd in moet steken. Ook het in elkaar zetten is meer het volgen van instructies dan het zelf ruimtelijk nadenken. Het is een leuk knutselproject, maar iets te uitgebreid en op een gegeven moment geestdodend – en niet veel meer dan het volgen van stappen.

Score: 6


Informatie

Origami 3D
Adviesprijs: 19.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.