logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: Nuki 2.0 combo slim deurslot met hub


Smart Homes hebben de toekomst… maar hoe ver moet je daar in gaan? Dat is natuurlijk een vraag waar veel mensen mee zitten. Tech maakt het leven makkelijker, maar kan het soms ook knap lastig maken. Wat bijvoorbeeld als je wifi uitvalt of er geen stroom is? Wat kun je dan nog in huis? Een nieuwe upcoming trend is het slimme deurslot. Een toenemend aantal bouw je echt in, als vervanging van je huidige cilinder, maar ‘oudgediende’ Nuki werkt anders. Wij proberen de Nuki Smart Lock 2.0 uit.

Slim deurslot

Wat maakt de Nuki Smart Lock 2.0 nu zo slim? Allereerst is het deurslot op afstand te bedienen en te monitoren. Je kunt de deur op afstand openen als er iemand voor de deur staat (denk aan kinderen, die geen huissleutel meer mee hoeven nemen. Een druk op de videodeurbel en je kunt ze vanaf iedere locatie binnenlaten). Ook is er een koppeling met je smartphone mogelijk, waardoor het slot weet dat jij in de buurt bent en dat het slot er veilig vanaf kan. Of je zorgt dat de deur standaard op slot gedraaid wordt na een bepaalde tijd, zodat je daar niet meer aan hoeft te denken. Een heel praktische functie is Lock ‘n’ Go, waarbij de deur automatisch op slot wordt gedraaid zodra je deze sluit. Wel zo veilig!

De installatie

Een klein minpunt is dat de Nuki Smart Lock 2.0 op batterijen werkt. Ze gaan lang mee, maar echt milieubewust is het natuurlijk niet. Gelukkig heeft Nuki een oplaadbare accupack geïntroduceerd, zodat je met de Nuki Power Pack milieubewuster aan de slag kunt. Het slot zelf is 11 x 6 x 6 centimeter en wordt over het slot van je deur geplaatst… aan de binnenkant, wel te verstaan. Het slot schroef of plak je over je bestaande slot, met de sleutel er in. Probeer dus eerst of je twee sleutels tegelijk in het deurslot kunt steken. Het zou jammer zijn als je jouw normale sleutel niet meer kunt gebruiken als je het Nuki slot hebt geïnstalleerd! Toch zal dat voor de meeste mensen het geval zijn. Zorg er bovendien voor dat je altijd een alternatieve manier hebt om binnen te komen als je werkt met slimme sloten. De installatie is heel eenvoudig: steek de sleutel in het contact en plak (of schroef) de Nuki Smart Lock over het slot heen. Met een deurmagneetje weet het slot bovendien of de deur open of dicht is geweest, waardoor het zichzelf bijvoorbeeld kan sluiten, of zelf kan bedenken dat het slot open is geweest.

Accessoires

Als extra accessoire zou je de Nuki Keypad kunnen overwegen: dit is een cijferslot voor je voordeur, waarbij iedereen met een cijfercode je huis binnen kan. Praktisch voor de schoonmaker, iemand die de planten water komt geven tijdens je afwezigheid of je hond uitlaat wanneer je werkt. De code kun je op ieder moment aanpassen en koppelen aan bepaalde personen. Bovendien krijg je een bericht wanneer de code gebruikt is. De Nuki Smart Lock werkt in combinatie met de keypad ook zonder wifi. Met je Smartphone wordt het slot geopend of gesloten via een bluetooth verbinding. Daarvoor moet je natuurlijk wel in de buurt zijn.

Nuki Bridge

Wil je een stapje verder gaan en je Nuki Smart Lock koppelen aan Google Assistent, Homey of Apple Homekit? In het geval van Google en Alexa heb je de Nuki Bridge nodig. Apple Homekit heeft ondersteuning zonder de Bridge. Vanaf dat moment is het mogelijk om het slot echt te integreren in je slimme huis, waarbij je lampen kunt activeren, stemcommando’s kunt aanmaken en je huis ook echt kunt verslimmen. Ook voor het bedienen van het slot op afstand heb je de Bridge nodig (zoals hiervoor geschetst bij schoolgaande kinderen). Een keypad kan dan een praktisch alternatief zijn, waarbij je kind met een code het huis in kan komen.

Ga direct naar Nuki Smart Lock Combo op BOL.com.


Recensie over Nuki Smart Lock 2.0 + bridge

Het Nuki Smart Lock is een geweldige uitvinding. Het zorgt ervoor dat je nooit meer hoeft te zoeken naar je sleutels en je sloten kunt instellen. Het systeem werkt soepel en is kinderlijk eenvoudig te installeren. Het is betrouwbaar en snel. Bovendien is het merk al een paar jaar oud, waardoor je kunt vertrouwen op een goede en lange ondersteuning. Toch heeft het systeem een paar obstakels, waar overigens het gros van de slimme sloten mee te maken hebben. Zo kun je in de meeste gevallen geen sleutel gebruiken van buitenaf. Op een voordeur zonder klink is het systeem in de meeste gevallen te gebruiken. Is je Nuki stuk of de batterij leeg? (ofwel: heb je te vaak de meldingen van Nuki genegeerd dat de batterijen opgeladen moeten worden?) Telefoon kwijt of gestolen? Dan heb je een uitdaging. Telefoon kwijt of gestolen? Dankzij de optionele Bridge vergroot je de functionaliteiten enorm, dankzij betere integraties met andere smart home functionaliteiten. Wil je dat niet? Dan volstaat enkel de Nuki Smart Lock.

Score: 8


Informatie

Nuki Smart Lock 2.0 + bridge combo, Nuki
Meer weten?
Prijs: 299 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] hebben de ruim geschreven over de installatie en het gebruik van de app: lees vooral dus onze review over het Nuki Smart Lock 2.0! Doordat het slot aan de binnenkant zit, heeft niemand van buitenaf toegang tot het systeem. […]

  2. […] je partner niet één van de meest opgeruime types is (of telkens de sleutels kwijt is). Met een Nuki Smart Lock geef je digitaal de toegang tot je huis en bepaal je zelf wanneer je geliefde wel of niet binnen […]

  3. […] door een slimme variant kan heel cool zijn. En je hoeft niet eens je hele slot te vervangen. De Nuki plaats je bijvoorbeeld met dubbelzijdige tape over je slot heen (een de binnenkant van je deur). Zo […]