logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Ninja Kamui

Animatiefilms voor volwassenen zijn de laatste jaren veel meer main-stream geworden. Het is helemaal niet meer gek als je toegeeft om bepaalde series te kijken. Echt nieuw is dat trouwens niet – tekenfilms voor volwassenen. Denk aan de rijke geschiedenis aan anime- en mangaseries, die zich specifiek richten op een volwassen doelgroep. Ninja Kamui, gemaakt door Adult Swim, is daar een van.

Wrede serie

Nu is Ninja Kamui wel een serie waar je van moet houden. Het is een beetje in lijn met agressieve series als Invincible en de live-action The Boys, maar dan gesitueerd in een fantasy-Japanse wereld. De serie is gevuld met bruut geweld, waarin onze hoofdpersoon Joe Higan zich wreekt op de groep ninja’s die zijn vrouw en dochter hebben vermoord. Voeg bij de serie duistere magie, vlijmscherpe wapens, vette actiescenes en personages die zo karikaturaal zijn, dat ze weer uniek zijn in hun klasse. Joe Higan had zich teruggetrokken op het Amerikaanse platteland om zijn gewelddadige leven te vergeten… maar door die door de Reaper op zijn gezin pakt hij zonder twijfel zijn wapens weer op. Het bloed spat ruim in het rond, wees daar vast op berust.

Rechtvaardige wraak

Ninja Kamui zou je kunnen vergelijken met de ninja-versie van John Wick, waarin onze hoofdpersoon gebukt gaat onder de kwellingen van zijn verlies. Daardoor verliest hij soms ook een stukje van zijn ziel, van zijn zelfbeheersing. Gelukkig weet hij ook nog een zeker gevoel van rechtvaardigheid in zich overeind te houden, waarin hij samen met een speciaal-agent Mike Morris op pad gaat om de criminele ninja-bende op te rollen. Waarbij desondanks de nodige koppen rollen, aangezien de ninja’s in kwestie zich niet zomaar laten oppakken natuurlijk.

streaming-banner-hbo-max

Recensie over Ninja Kamui

Ninja Kamui is een beetje wisselend: de ene aflevering is een stuk bloederiger en bruter dan het andere. Voor mij loopt deze animatieserie daarbij op het randje. Bloed is geen probleem, maar te veel en te wreed… dat is niet aan mij besteed. Toch was ik nieuwsgierig waar de serie naartoe liep. Kijk je verder dan alleen het begin, dan zie je ook de gekwelde ninja die vecht voor zijn recht om diens vrouw en kind te wreken, zijn worsteling met het verlies en ook zijn zoektocht naar manieren om zijn leven weer zin te geven. De actie is hectisch en chaotisch, met veel anime-effecten en een aantal sci-fi elementen om het verhaal naar een hoger niveau te tillen.

Score: 7


Informatie

Titel: Ninja Kamui
Uitgever: Adult Swim
Tijdsduur: 12×45 minuten
Genre: Animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.