logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Speelgoed review: Nerf Ultra Amp

Vorig jaar maakten we kennis met het nieuwe systeem van Nerf: de Ultra dart. Een dikke, minder flexibele pijl die ongekende afstanden kan overbruggen. In dit nieuwe jaar krijgt de imposante Nerf Ultra One een compacter broertje: de Nerf Ultra Amp. Dit model is een stuk compacter en lichter, waardoor je hem makkelijker zult meenemen en vaker zult gebruiken. Een slimme zet van Nerf, om de nieuwe Ultra dart meer ‘in het veld’ te krijgen!

Coole uitstraling

Laten we beginnen met een heel dik compliment: het ziet er heel stoer uit! Je pakt dit compacte model vast met twee handen, of gebruikt hem enkel vanuit je triggerhand, als je dat prettiger vind. Toch heb je een betere stabiliteit als je de voorhandgreep ook gebruikt. Er komt daarbij minder gewicht op beide handen, waardoor je hem niet zo krampachtig hoeft vast te grijpen. Voor de terugslag hoef je het niet te doen. De handgrepen zelf zijn wat aan de kleine kant, maar goed: dat zeg ik als volwassene. Kinderhanden passen veel beter. Verder zit alles er op en er aan, inclusief uitbreidingsmogelijkheden voor een schoudersteun of een N-Strike voorraad darts en een extra vizier (…). In het midden aan de onderkant vind je een magazijnclip, waar je zes Ultra darts in kunt opbergen. De Nerf Ultra AMP werkt op 6 AA-batterijen, die hem voorzien van energie en de nodige druk opbouwen.

Aan de slag!

Dankzij het gemotoriseerde heb je hier een semi-automatisch model in handen, waarmee je al je darts achter elkaar kunt afvuren. Dat doet hij makkelijk met drie darts per seconde, waardoor je in een mum van tijd door je magazijnclip heen bent. Beter zet je hem dus niet in de automatische stand en vuur je de darts stuk voor stuk af. Of je moet een flink aantal clips op sleeptouw nemen. De darts zelf schieten ontzettend ver weg, tot wel 36 meter. Houdt hierbij rekening met een fraaie boog waarmee de pijlen worden afgevuurd, de darts zakken af naarmate de afstand vordert. Allemaal zaken om rekening mee te houden tijdens het gebruik!

Afwijkinkje

De Nerf Ultra AMP heeft een probleempje: het systeem heeft een afwijking naar rechts. Dat is geen overkomelijk probleem, zeker niet als je het weet en er rekening mee houdt, vooral wanneer je vanuit je heup schiet en geen gebruik maakt van het ingebouwde vizier is er niets aan de hand. Hij schiet bovendien heel constant met dezelfde afwijking, waardoor je jezelf er makkelijk op kunt aanpassen. Jammer van het ingebouwde vizier, dat wel 😉


Ga direct naar Nerf Ultra AMP op BOL.com.

Recensie over Nerf Ultra AMP

De Nerf Ultra AMP is een fraaie en vooral compacte NERF waar je flinke afstanden mee kunt overbruggen. De ergonomie van dit model is erg hoog: de twee handvatten doen perfect dienst voor een stabiele en ontspannen houding. Dat nodigt bovendien uit om vanuit de heup te schieten, waardoor je het ingebouwde vizier niet hoeft te gebruiken. Zelf ben ik minder fan van gemotoriseerde modellen, hoewel ze licht te bedienen zijn en betere prestaties leveren doet het geluid van de draaiende motor afbreuk aan het spelplezier. Je hoort iemand al van verre aankomen! Ook de afwijking naar rechts vond ik wat minder prettig, hoewel je daar vanuit de heup weinig last van hebt.

Score: 8


Informatie

Nerf Ultra AMP
Adviesprijs: 45 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.