Review: Monster Jam 2018

Stadion De Kuip stond op 30 juni 2018 even niet in het teken van voetbal of muziek. Nee, het was tijd voor ronkende motoren en groots racegeweld! De bekendste trucs van Monster Jam houden namelijk over de hele wereld een grootse competitie, en op 30 juni 2018 was het tijd om in de Kuip helemaal los te gaan met hun stunts en racetechnieken. En eerlijk is eerlijk: het was genieten voor jong en oud tijdens het meest familievriendelijke en spectaculaire motorsport evenement!

Off-road

Om het Feyenoord Stadion De Kuip klaar te maken voor Monster Jam is er natuurlijk heel wat gedaan. Je kunt niet zo maar met monstertrucs over een grasmat racen… dat gaat niet goed! Met special plastic en containers vol zand is een echte offroad racebaan gemaakt waar de grote wagens hun stunts en trucs op konden vertonen. Met speciale schilderwagens waren strepen aangebracht op het zand, zodat goed kon worden beoordeeld hoe ver de wagens sprongen, maar ook voor de coureurs waren de strepen een welkom hulpmiddel tijdens het uitvoeren van hun stunts. Met hun ronkende motoren maakten ze heel wat enthousiasme los in de duizenden bezoekers, terwijl een paar presentatoren de show met een prettig enthousiasme aan de man brachten.

Drie wedstrijden

De show bestond uit drie onderdelen. De eerste twee waren eigenlijk technische stukken: het verspringen vanaf een schans, waarbij twee wagens tegelijk rondjes reden over het parcours en een vertesprong maakten op een grote schans, en een technisch onderdeel waarbij de wagens hun kunsten moesten tonen om op twee wielen te rijden – op welke manier dan ook. Het was vervolgens aan het publiek om te bepalen wie de meest indrukwekkende stunts had gemaakt. De stemming kon worden gedaan op een speciale website. Hetzelfde gold voor het derde onderdeel: de freestyle! Daarbij kregen alle auto’s zo’n 2 minuten op het parcours om zo veel mogelijk stunts en trucs te laten zien. Ook hier was het weer aan het publiek om te bepalen wie daar het meest succesvol in was. En hoe spannend is het dan als zo’n enorm voertuig ineens omvalt, omdat de coureur net iets te enthousiast is geweest! De hulpdiensten stonden hier goed paraat, hoewel ook goed zichtbaar is dat het vrij regelmatig gebeurt dat zo’n wagen op zijn zij of kop terecht komt… En ik vergeet helemaal de motorcrossers te eren, die een pauzeshow presenteerden! Wat een geweldige show zetten die mensen neer, waarbij ze verschillende stunts uitvoerden vanaf een hoge schans.

Mannen en vrouwen

Monster Jam is een van de weinige sporten waarbij mannelijke en vrouwelijke coureurs van wereldklasse gelijk zijn en strijden voor de winst op hetzelfde parcours. Dit jaar krijgen fans in het stadion ook de kans om via hun smartphone in real time te stemmen op de winnaar van de two-wheel en freestyle-wedstrijden.

Voor de echte fans

Voor de echte fans is zo’n show natuurlijk geweldig, maar het kan nog beter. Die ochtend was er namelijk een echte Pit Party. Een kijkje achter de schermen en de mogelijkheid om alles nog echter te beleven. De Monster Jam Pit Party voorafgaand aan de show is dé plek om dicht bij de sterren van de show te komen. Deze pre-show geeft fans een unieke kans om de Monster Jam trucks te bekijken, de bestuurders te ontmoeten, handtekeningen te verzamelen en foto’s te maken.

Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op MonsterJam.nl

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] meer actie! Verrassend, verbluffend en onvergetelijk! Wij kunnen het weten, we waren vorig jaar bij Monster Jam […]

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.