logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Meross WiFi Outdoor Plug MSS620


Meross heeft een ontzettend breed scala aan smart home-producten, die je allemaal kunt laten samenwerken in hun eigen app. De producten vallen op door hun toegankelijke prijsniveau en de praktische functies van de devices, zoals de Meross slimme stekkerblok, de slimme thermometer en zelfs een slimme rookmelder. Dit keer is het de beurt aan een slimme stekker voor buiten, waarmee je als bonus van één enkel stopcontact een dubbele contactdoos maakt. Wij probeerden de Meross WiFi Outdoor Plug MSS620 uit.

Splitten maar!

De vormgeving van de Meross Wifi Outdoor Plug MSS620 is best bijzonder. De solide stekker is verbonden met een kabel van ongeveer 30cm, waarna je een stekkerblok tegenkomt die naar beneden wijst. Dat zorgt al voor een verminderde kans dat er water in je stekkerblok loopt natuurlijk, maar houdt wel rekening met het feit dat je stekker ook recht moet zijn, en geen 90-graden bocht maakt… anders heb je een uitdaging. Dit blok maakt van één normale stopcontact twee slimme stopcontacten, wat een heel fijne bonus is. Het stekkerblok zelf kun je vastzetten met een enkele schroef, maar dat hoeft natuurlijk niet. De stekker is overigens IP44-gecertificeerd, waardoor hij bescherming biedt tegen een flinke regenbui (maar niet bestand is tegen een hogedrukspuit of een emmer water, bijvoorbeeld). De stopcontacten worden elk beschermd door een rubber afdichtdopje, dat overigens niet bizar goed sluit maar wel volstaat.

Compatibiliteit

Een van de pluspunten van de producten van Meross is dat ze heel breed inzetten op de compatibiliteit van hun slimme apparaten. Zo kan ook deze outdoor stekker communiceren met Alexa, Google Assistent, Apple HomeKit én SmartThings! Daarnaast kun je hem natuurlijk koppelen aan de eigen Meross app, van waaruit je verschillende schema’s kunt instellen (en de stekkers kunt laten reageren op bijvoorbeeld je aanwezigheid thuis). Die app is overigens ook nodig voor het installeren van nieuwe firmware en je Meross apparaten te laten communiceren met de slimme items (behalve Homekit). De homekit koppelcode vind je trouwens op de achterkant van de stekker zelf, je doet er dus slim aan hier een foto of een kopie van te maken!

Bediening

Eenmaal gekoppeld aan het wifi 2.4GHz netwerk heb je tal van mogelijkheden om je slimme stekker in te stellen. Natuurlijk kun je gebruikmaken van de routine-mogelijkheden van bijvoorbeeld HomeKit of Google Assistent, maar je kunt ook toevlucht zoeken naar de Meross app om schema’s in te stellen. Wil je handmatig de stopcontacten activeren? Dan vind je zelfs een knop op het stekkerblok om ze in- of uit te schakelen. Vanuit de app kun je overigens meerdere Meross-apparaten tegelijk activeren of de-activeren, maar ook de afzonderlijke stopcontacten bedienen.

Op de website van Meross krijg je 15% korting op je volledige bestelling met code coolesuggesties15


Recensie over Meross Wifi Outdoor plug MSS620

De Meross MSS620 slimme stekker voor buitengebruik maakt je tuin weer een stukje slimmer. De twee stekkers bieden natuurlijk genoeg mogelijkheden voor buitenverlichting, maar je zou ook andere apparaten kunnen timen. Naast automatiseringsinstellingen kun je de stekkers ook bedienen met de slimme assistent in huis, compatible met HomeKit, Alexa, Google Assistent en SmartThings. De bouwkwaliteit had beter gekund, maar onthoud dat deze stekker heel aantrekkelijk geprijsd is: de prijs-kwaliteitverhouding is dik in orde. Heb je bovendien al producten van Meross in huis, dan is dit een geweldige uitbreiding op de mogelijkheden.

Score: 8


Informatie

Meross Wifi Outdoor plug MSS620
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 32.95 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.