logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Mepal EasyClip

We vinden het allemaal zonde om eten weg te gooien – en toch doen we dat jaarlijks bijzonder veel. Te veel, als je het mij vraagt. Hoe je dat kunt verminderen? Een goede planning doet al wonderen, maar het is ook fijn om te weten wat je nog in huis hebt en hoe je jouw spullen kunt bewaren!

Handig hulpje

Mepal introduceerde onlangs een super handig hulpje om je etenswaren en restjes makkelijk en goed te bewaren: de Mepal EasyClip. Dit zijn rechthoekige bakjes met een kunststof deksel, die dankzij een rubber rand luchtdicht en lekvrij af te sluiten zijn. Ja, je kunt deze bakjes dus meenemen als lunchtrommel… waarbij je er zelfs soep in kunt meenemen, hoewel ik dat laatste toch niet zo snel zou doen.

Snelsluiting

Het deksel is namelijk voorzien van een heel handige snelsluiting, waarmee je het deksel met één snelle handeling kunt verwijderen. Door het gekleurde lipje omhoog te halen wip je het deksel namelijk van de bak af en kun je het deksel er zo afpakken. En dat gaat zo makkelijk, dat ik me zomaar kan indenken dat dit in je tas gebeurt als je iets wil opbergen. Heb je een apart vak voor je lunch of neem je daar een aparte (koel)tas voor mee, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem en heb je aan deze EasyClip een geweldig lunchmaatje.

Opwarmen vanuit de Mepal Easyclip

Naast het luchtdicht opbergen heeft de EasyClip nog een praktische functie. Je kunt er je eten namelijk direct in verwarmen! Verstopt achter die Easyclip snelsluiting zit namelijk een ventielopening, waarna je de bakjes zonder problemen in de magnetron kunt schuiven zonder dat je bang hoeft te zijn dat je eten uitdroogt. De glazen variant van de Mepal Easyclip kan bovendien in de oven… zonder het deksel, natuurlijk.

Opbergen maar!

Het belangrijkste doel van de Mepal Easyclip is natuurlijk het opbergen van eten en drinken. Dankzij de Easyclip kun je voedingsmiddelen bewaren die nog net even moeten ademen, maar je kunt dankzij de rubber ring om het deksel en de goed sluitende Easyclip ook je voedingsmiddelen luchtdicht bewaren. De glazen schalen zijn fraai om te zien en ook praktisch in de koelkast: je ziet immers direct wat er in zit. Ze zijn echter wel een stuk zwaarder dan de kunststof evenknie (als je de 700ml-variant vergelijkt: 204 gram vs 526 gram) en wat kwetsbaarder. Let ook op met warmteverschillen: het glas is wat gevoeliger als je ze uit de vriezer pakt en de inhoud snel wil ontdooien. Ook voelt het kouder aan, mocht dat een issue zijn 😉

Klaar voor een MepalMorfose?

Is jouw keuken overigens toe aan een organisatorische make-over? Ga dan snel naar de website van Mepal. Je kunt je daar tot 17 maart opgeven voor een MepalMorfose. Daarmee maak je kans op een Mepal-stylist aan huis, die samen met jou kijkt hoe jouw keuken praktischer, efficiënter én ook fraaier oogt.


Recensie over Mepal EasyClip

CooleSuggesties topper

De Mepal EasyClip is een geweldige uitbreiding in je keuken: het zijn praktische opbergbakjes, die je op veel verschillende manieren kunt gebruiken, zoals op pad (als lunchpakket), in de koelkast en zelfs in de vriezer. De dubbelfunctie als magnetronschaal met deksel is natuurlijk briljant, zo kun je restjes eten makkelijk opwarmen zonder dat het in de magnetron droog en taai aanvoelt. Het deksel is met één hand te openen, zonder uitstekende delen of haakjes. Deze is bovendien voorzien van een rubber ring, wat het luchtdicht laat afsluiten. De glazen schalen zijn bovendien ook geschikt voor de oven.

Score: 9


Informatie

Mepal EasyClip
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 7.99 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.