logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Magimix Power Blender

Heb je zin in een gezonder leven? Dan heb je vast wel eens aan een blender gedacht. Of misschien heb je al een blender, voor het maken van smoothies. Ik moet bekennen dat wij zelf nog niet zo ‘hip’ waren om een blender op het aanrecht te plaatsen. Natuurlijk ken ik wel mensen met zo’n apparaat, waarbij ik moet zeggen dat die verhalen niet altijd even aanmoedigden om er eentje te kopen. Sommigen mopperden over het schoonmaken, anderen over de matige prestaties… maar niemand had een Magimix: veel hadden een goedkoper merk in de keuken staan. Aan de andere kant hoorde ik ook positieve verhalen over de mogelijkheden die een blender bieden. Toen ik dacht aan een blender kopen, kreeg ik de kans om aan de slag te gaan met de nieuwe Magimix Power Blender. Die kans kon ik dan ook niet zo maar aan me voorbij laten gaan.

Stoer item

En dus staat er sinds kort een stoere, zwarte blender te pronken op ons aanrecht. Echt stoer! De zwarte voet heeft een grote, ronde rvs knop waarmee je de snelheid kunt instellen (en een aantal vooraf geprogrammeerde instellingen, daarover dadelijk meer) en drie knoppen: Stop, Auto, Pulse. Boven op de zware voet prijkt een forse glazen kan. De inhoud hiervan is 1,8 liter. Onder in de kan zitten vier scherpe messen – de drijvende kracht van de blender. Het deksel duw je met een rubber rand stevig op de kan. Midden in het deksel zit een ronde rop, die tefens bruikbaar is als maatbeker. Ook kun je via dat gat een meegeleverde spatel naar binnen schuiven, zodat je de randen even schoon kunt schrapen zonder de kan van de voet af te halen of het deksel te verwijderen. Handig! Qua geluidvolume ben ik zeker niet negatief: natuurlijk maakt een blender geluid, en op maximaal vermogen moet je je stem misschien wel een beetje verheffen om met iemand te praten. Hij staat echter mooi stabiel, er resoneert niets en het geluid linkt solide en gestaag.

Programma’s

Zoals gezegd beschikt de Magimix Power Blender over een aantal vooraf ingestelde programma’s. De 1350 watt motor is qua snelheid in te stellen in vier standen. Met de knop Auto zet je ‘m aan, met Stop zet je ‘m weer uit. De Pulse functie geeft meteen vol gas: 22.000 toeren! Naast de snelheden beschikt de blender ook over een aantal programma’s. Zo weet je meteen dat alles goed gaat. Soep, desserts, ijs, smoothies en schoonmaken gaat middels een serie opeenvolgende snelheden. Soep bijvoorbeeld begint snel, dan weer even langzaam om vervolgens weer snel te blenden. Het resultaat? Een romige, bijna luchtige soep! Zo heeft ieder programma weer andere snelheden. Alles wat je wilt maak je in een handomdraai. Heel handig is de schoonmaakfunctie: wat water en afwasmiddel erin, en je bent klaar!

Verschillende volumes

Natuurlijk is er een limiet aan de hoeveelheid ingrediënten die je kunt verwerken in de Magimix Power Blender. Zo kun je maar liefst 1,8 liter smoothie blenden, 300 gram bevroren vruchten of ijsklontjes, 1,6 liter milkshake of soep en 1 liter flensjesbeslag. Maximaal, hè, je kunt altijd minder milkshake maken, theoretisch gezien. Milkshake heb je nooit genoeg. Heb je de smaak te pakken, dan kun je de Magimix Power Blender bovendien nog uitbreiden met een BlendCup van 400ml of 700ml of een Minikom. Let er goed op bij een blender kopen dat je er uiteindelijk mee kunt doen wat je wil bereiden. Ik denk dat die uitbreidingen er bij ons snel gaan komen! Maar vooralsnog gaat er een wereld open – de wereld van blenden.


Recensie over Magimix Power Blender

CooleSuggesties topper

Wil je een blender kopen, dan zal ik je zonder twijfel deze aanbevelen. Magimix is dan ook een merk waar je op kunt vertrouwen. De stevige, solide voet staat als een rots op het aanrecht, de glazen kan voelt solide en kan tegen een stootje. De blender is eenvoudig schoon te maken, beschikt over een paar vooraf ingestelde programma’s en biedt je een schat aan mogelijkheden.

Score: 10


Informatie

Magimix Powerblender, Magimix
Meer weten?
Prijs: 199 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.