logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Luister voortaan naar je boeken via Storytel

Zoals je misschien wel kunt zien aan ons blog: we zijn echt fervent lezers. Ik kan me eerlijk gezegd geen leven voorstellen zonder boeken, lezen of spannende verhalen. Helaas kost me dat steeds meer energie: door een visuele beperking loop ik steeds vaker tegen beperkingen aan als ik wil lezen. Maar misschien loop jij ook wel tegen problemen aan als het aankomt op lezen, en is het voor jou eerder een kwestie van tijdgebrek. Er is immers zo veel te doen op een dag! En bij veel van die dingen zou je best nog iets anders kunnen doen. Zoals het beluisteren van een boek. Dat doen wij via Storytel.

Boekluisteraar

Ja, je hoort het goed! Er is een hele wereld van luisterboeken – ofwel audioboeken – waar maar bijzonder weinig mensen van afweten. Via Storytel kun je een flink aantal daarvan beluisteren. Storytel is een streamingdienst voor luisterbare literatuur. Zoiets als Netflix, zeg maar. Ook bij Storytel kun je boeken tijdelijk kopiëren naar je smartphone, zodat je ze ook zonder internet te verbruiken kunt luisteren. Handig! Zo heb je altijd een goed boek bij de hand. Mijn favoriete momenten zijn tijdens het strijken, opvouwen van de was, het opruimen van speelgoed van de kinderen, maar ook tijdens het koken en het fietsen (let wel: ik gebruik daar een Aftershokz koptelefoon, om het verkeer goed te kunnen horen), in de sportschool… maar je ook in de auto, waar sommige mensen wagenziek worden als ze een fysiek boek lezen, kun je nu genieten van je favoriete boeken.

NergensmanVariatie

Storytel werkt al heel wat jaren aan hun assortiment boeken, ze hebben dan ook een flink arsenaal luisterboeken opgebouwd. Voor ieder wat wils! Zo staan er tal van boeken op van Jet van Vuuren en Suzanne Vermeer. Ikzelf houd liever van wat spannendere boeken – en een vleugje fantasy. En dus luister ik naar de stoere thriller Nergensman, de opvolger van Orphan X, voorgelezen door Frans van Deursen, of de boeken van Lee Child en David Baldacci. In het Engels kun je vaak luisteren naar nog recenter werk, zoals Origin van Dan Brown. Even geen zin in een spannend boek? Ook voor intrigerende documentaires en een flinke dosis edutainment kun je bij Storytel terecht. Zo kun je luisteren naar ‘Waarom cola goedkoper is dan melk’ of ‘The subtle art of not giving a f*ck’, maar ook naar cabaretiers als Herman Finkers met zijn ‘De cursus omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door’. Ook voor kinderen is er genoeg te beluisteren, van jong tot oud. Zo vind je de hele Harry Potter-reeks online, maar kun je ook luisteren naar De Grijze Jager, de Nedergrim en nog veel, veel meer.


Recensie over Storytel

CooleSuggesties topper

Het luisteren van boeken brengt een heel nieuwe dimensie van ‘lezen’ met zich mee. Je kunt op de meest gevarieerde momenten in een boek kruipen en je even afsluiten van de buitenwereld. Heerlijk! De voorlezers zijn professionals, zodat je je niet hoeft te ergeren aan een slechte opname of rare accenten. En aan keuze geen gebrek. Iedere week wordt het aanbod bovendien groter, zodat je meer dan genoeg keuze hebt.

Score: 9


Informatie

Storytel, Storytel
Meer weten?
Prijs: 9.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.