logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Logitech K950 Signature Slim keyboard

Enige tijd geleden kondigde Logitech de Signature Slim productlijn uit, die bestaat uit toetsenborden en muizen. Deze lijn lijkt heel erg op de MX Keys toetsenborden, maar is een stuk interessanter geprijsd. Wij ontvingen een wit Logitech Signature Slim K950 keyboard en schreven vervolgens heel wat teksten om het tot het uiterste te testen. Hieronder lees je onze ervaringen!

Vormgeving

Zoals gezegd lijkt de Logitech Signature Slim K950 behoorlijk veel op Logitech’s premium MX-toetsenbordlijn. De kunststof behuizing van de Signature Slim K950 ziet er strak en professioneel uit – en voelt degelijk om in een drukke werkomgeving te gebruiken. Wij ontvingen dit model in het wit, maar hij is ook in het grijs verkrijgbaar. Het toetsenbord is slank en voelt alsof je op een laptop typt: subtiel en zacht. Het numerieke deel maakt het veelzijdig inzetbaar, hoewel het zonder dit numerieke deel zou bijdragen aan een iets ergonomischere werkplek.

Praktische details

De sneltoetsen hebben een praktische dubbelfunctie gekregen, die je ook kent van de MX Keys. Zo zijn er sneltoetsen voor het kopieren en plakken, het dicteren van teksten en zelfs het dempen van de microfoon. Via Logitech Options (met bijbehorende Smart Actions) kun je die sneltoetsen aanpassen naar wens (hoewel de plaatjes natuurlijk hetzelfde blijven 😉 ). Twee inklapbare voetjes zorgen dat je hem in een prettige helling kunt zetten, een feature die de duurdere MX Keys dan weer niet heeft. Aan de andere kant heeft de Slim K950 weer geen achtergrondverlichting – mocht je daar naar op zoek zijn, vis je hier achter het net. Daarnaast werkt de K950 met verwisselbare batterijen in plaats van een oplaadbare accu.

Prestaties

De membraantoetsen van de Signature Slim K950 typen soepel en treffen iedere keer doel. Het geluid is aangenaam subtiel, zodat je anderen (en jezelf) niet stoort tijdens het werken. Je kunt de type-ervaring vergelijken als die op een laptop. Je verbind dit toetsenbord via bluetooth of de meegeleverde Logi Bolt USB-ontvanger en kunt hem op die manier koppelen met drie verschillende apparaten, waartussen je met een enkele druk op de knop kunt wisselen. Zo kun je snel wisselen van je computer naar je laptop, van je smartphone naar je tablet en zelfs je gameconsole kun je op die manier bedienen. De 2 AA-batterijen zouden volgens Logitech genoeg energie moeten bieden voor 36 maanden normaal gebruik.


Ga direct naar Logitech Signature Slim K950 op BOL.com.

Recensie over Logitech Signature Slim K950

Logitechs Signature Slim K950 is een fijn werkpaardje voor iedereen die een comfortabel en veelzijdig toetsenbord zoekt, maar niet diep in de buidel wil tasten voor een model uit de MX-serie. Let wel: daarvoor lever je een beetje in op de bouwkwaliteit en bijvoorbeeld de achtergrondverlichting. Toch zul je geen spijt krijgen van de aanschaf van dit toetsenbord, het steekt slim in elkaar en beschikt over de mogelijkheden doe Logitech Options voor je in petto heeft. De volwassen uitstraling en toffe kleuren maken hem een fijne accessoire voor op je (thuis)werkplek.

Score: 8


Informatie

Logitech Signature Slim K950
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 89.99 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.