logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: LG Q60


Ben je op zoek naar een betaalbare smartphone? Dan is de kans groot dat je op de prijs van zo’n 250 zult uitkomen. In dat segment wordt een felle strijd gestreden, waarbij je niet meer in het instap-segment zit, maar ook niet gebakken zit op de echte middenklassers. De LG Q60 zit precies in die doelgroep, het is een heerlijke en vooral betaalbare smartphone – met zijn beperkingen, maar dat mag duidelijk zijn. Voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, is er niet bij – hoewel je met de Q60 toch best een eind naar voren geschoven wordt.

Uiterlijk

Als je kijkt naar de LG Q60, dan zal het uiterlijk je meteen opvallen. De smartphone heeft een flink scherm, met een diameter van bijna 6,3 inch. En dat is groot! De behuizing zelf is afgewerkt met een zwarte of shiny blauwe kleur, die zeker opvalt in de menigte – hoewel het wel een trend is om van deze opvallende toestellen te produceren. Het frisse ontwerp valt bovendien op door de premium uitstraling en afwerking – en de camera’s die de achterkant sieren. Het scherm is lang en relatief smal, wat het bedienen soms wat in de weg kan zitten. De resolutie is wat aan de lage kant: je zult het moeten doen met 720×1520 pixels. Erg laag dus, maar het verbruikt wel minder energie dan een high-res scherm. Het smalle scherm is overigens briljant voor social media als Twitter, Instagram en Facebook: zo heb je tenminste een mooi oppervlak om alle posts te zien en te beoordelen!

Prestaties

Het valt op hoe snel en adequaat de LG Q60 reageert op je acties en opdrachten. De smartphone beschikt dan ook over een 2.0GHz Octa-Core processor, waardoor je zo min mogelijk vertraging hebt bij het uitvoeren van taken of het openen van apps. Daarbij werkt het 3GB aan werkgeheugen ook zeker aan mee – als opslag krijg je standaard 64GB mee. De 3500 mAh accu doet prima dienst, je kunt makkelijk een hele dag vooruit met deze smartphone. Heb je ‘m vooral in je broekzak, jas of tas zitten, haal je misschien zelfs wel twee tot drie dagen.

Geluid

Dat is en blijft een dingetje op smartphones. Uiteraard heb je de beste geluidskwaliteit wanneer je muziek luistert op een bluetooth speaker of via een koptelefoon, maar desondanks beschikt de LG Q60 over DTS:X 3D surround sound. Best indrukwekkend, waarbij je ook niet teleurgesteld zult worden door de prestaties. Prima voor het luisteren van een YouTube video, het bekijken van Netflix of het streamen vanaf Spotify.

Camera

Een heel belangrijk element is tegenwoordig de camera van een smartphone, hoewel: het ligt eraan wat je gewend bent en hoe veel waarde je er aan hecht. Maak je zo nu en dan kiekjes, dan zul je aan deze smartphone zeker genoeg hebben. De 13 megapixel selfiecamera doet prima dienst in omgevingen met voldoende licht, wat ook gaat voor de drievoudige camera op de achterzijde van de smartphone, met een 16 megapixel groothoeklens, een 5 megapixel ultra groothoeklens en een 2 megapixelcamera voor de dieptewaarneming en dito bokeh-effect. Leuke features en een uitgebreide uitrusting voor een smartphone in deze prijsklasse, maar de resultaten niet bijzonder goed. Ook zeker niet slecht, overigens, maar gemiddeld. Het grootste voordeel haal je bij de Q60 uit het feit dat je kunt schakelen tussen de groothoek en de ultragroothoek.

Ga direct naar LG Q60 op BOL.com.


Recensie over LG Q60

Zoek je een betaalbare optie als smartphone, zou ik de Q60 zeker meenemen in je overwegingen. Het is een mooi toestel voor dit bedrag: verwacht geen topprestaties (de resolutie van het lcd-scherm is niet bijster hoog, bijvoorbeeld), maar goed is hij absoluut. Hij maakt vooral indruk met zijn prestaties: die zijn zeker om over naar huis te schrijven. Hij werkt al op Android 9, dat is weer een zorg minder. De camera is gemiddeld voor dit segment: goed voor een incidentele foto, maar verwacht geen wonderen.

Score: 8


Informatie

LG Q60, LG
Meer weten?
Prijs: 245 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.